Superfood: pekannød

Nødderne har en blid og næsten karamelagtig sødme, der passer fortrinligt til vinterens grove grøntsager, og så er de guf for både din fordøjelse, dit hjerte og din nattesøvn.

Pekannød med og uden skal

Derfor skal du spise pekannødder

Pekannød er godt for...

Pekannød får gang i maven

Pekannødder er rige på kostfibre, der sætter gang i tarmens rytmiske bevægelser, så maden skubbes hurtigere igennem dit system.

Pekannød luller dig i søvn

Der er masser af magnesium i pekan­­nødder. Det vigtige mineral gør det blandt andet lettere for dig at falde i en behagelig, dyb og rolig søvn.

Pekannød passer på hjertet

Hvis du spiser 28 gram pekannødder eller andre nødder dagligt, nedsætter du risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Nødder er nemlig rige på kalium, der sænker blodtrykket.

LÆS OGSÅ: Hvad er kalium?

Pekannød består af...

  • De små godter er rige på mineralet zink, der er vigtigt for, at dit immunforsvar fungerer.
  • Pekannødder er rige på enkeltumættede fedtsyrer, der nedsætter mængden af dårligt kolesterol i blodet.
  • 30 gram. Så mange nødder anbefales vi at spise hver dag. I snit spiser vi dog kun 6,6 gram.
  • Proteinindholdet er højt, og nødderne giver dig derfor en fremragende mæthedsfornemmelse.

Vidste du, at du kun får gavn af nøddernes mange fibre, hvis du drikker rigeligt med væske? Drik mindst 1½-2 liter vand om dagen.

Så mange kostfibre er der i 100 gram nødder

  • Cashewnødder: 3 gram fibre
  • Valnødder: 5,6 gram fibre
  • Hasselnødder: 8,2 gram fibre
  • Pekannødder: 9,6 gram fibre

Pekannød egner sig til ...

  • At spise til morgenmad, fx oven på yoghurten eller blandet i granolaen.
  • At spise til frokost og aftensmad, fx som drys på kålsalater, i wok eller til fiskeretter.
  • At spise lige fra posen, når du er lækkersulten, eller der er længe til spisetid.

Opbevaring af pekannød

  • Nødderne holder sig lækrest, hvis du opbevarer dem tørt og ikke alt for varmt. Fx i et køkkenskab, der ikke grænser lige op til komfuret.
  • Undgå, at nødderne bliver udsat for lys og ilt, ved at opbevare dem i en mørk og tætsluttende beholder.
  • Hvis du kun sjældent bruger pekannødder, kan du forlænge holdbarheden væsentligt ved at putte dem i fryseren. Her kan de holde sig mindst et år.