Kunsten at bygge en sund, hjemmelavet burger
Serverer du hjemmelavede burgere, bliver du populær – også selv om burgerne er lidt sundere end normalt. Tjek vores lækre opskrift, og få masser af sunde tips til både burger og tilbehør.
Serverer du hjemmelavede burgere, bliver du populær – også selv om burgerne er lidt sundere end normalt. Tjek vores lækre opskrift, og få masser af sunde tips til både burger og tilbehør.
Værsgo! Nem opskrift på hjemmelavet burger med grove burgerboller, saftig bøf med kapers, hjemmelavet agurkesalat, sprøde spirer og en skøn fetacreme. Sundt OG lækkert!
TIP! Bag evt. et par ekstra burgerboller – så har du til madpakken dagen efter.
Langt de fleste har en lille svaghed for hjemmelavet burgere, og da det oftest er en byg-selv-ret, er en af de helt store fordele, at alle rundt om bordet kan lave lige præcis den burger, som de bedst kan lide.
Her får du masser af tips til sundere – og mindst lige så lækre – burgere. Vi deler tippene op i de forskellige lag: bollen, bøffen, det grønne fyld, alle dressingerne samt tilbehøret. Om du vil pille ved alle lag på én gang eller blot et enkelt lag ad gangen – det er helt op til dig.
God fornøjelse!
Svaret afhænger naturligvis helt af, hvilke ingredienser du smider ind i din burger – og om du spiser fritter og dips til. Her får du et fingerpeg om kalorierne:
Bollen er et godt sted at sætte ind, hvis du vil gøre din burger sundere. Her kan du gå flere veje; vælge de grove varianter, nøjes med underbollen eller helt udskifte brødbollen med grøntsager. Du bestemmer.
Her under får du både sunde tips og sunde opskrifter.
Det kan du tro. Brug halvdelen eller en tredjedel af den angivne mængde gær, og stil dejen på køl natten over. Form bollerne dagen efter, og lad dem efterhæve i en times tid.
Selvfølgelig. Tag dem ud af fryseren i god tid, og lad dem tø op på køkkenbordet. Lun dem i ovnen eller – mere energibesparende – på en brødrister.
Er du til den klassiske burgerbøf af oksekød, får du sunde tips herunder. Men du kunne også gå et skridt længere og helt droppe oksekødet. Tjek vores forslag til både kyllingeburger, vegetarburger, portobelloburger eller pulled pork burger.
Ja, det kan du, men de bliver klart bedst, hvis du fryser dem rå og steger dem bagefter. Form bøfferne på forhånd, og læg et stykke bagepapir mellem hver bøf. Så fryser de ikke sammen, og du kan tage præcis det antal op, som du har brug for.
Med masser af grønt fyld kan du trække din burger i en sundere retning. Og så bidrager alt det grønne også med masser af smag, sprøde konsistenser og flotte farver. Tjek vores bedste tips her.
Indrømmet! Uden ‘snask’ som fx ketchup, burgerdressing og mayo ville en burger ikke være halvt så lækker. For slet ikke at tale om dips til dine fritter.
De fleste dressinger er rørt på enten mayo eller cremefraiche. Ofte gemmer der sig mange kalorier her, og tæller du kalorier, er der meget at hente, hvis du bytter de to helt – eller delvist – ud med skyr.
Tjek her, hvordan du ret nemt kan servere en sund dressing eller dip til din burger.
Hvad serverer man til en hjemmelavet burger? Fritter – vil nok være det typiske svar, så dem serverer vi naturligvis også for dig her i en lidt sundere udgave.
I stedet for at lave sundere fritter kan du også helt droppe dem og i stedet servere en salat som tilbehør. Vælg alle dine favoritgrøntsager, så salaten bliver så lækker, at du ikke sidder og skæver misundeligt til de andres fritter.
Er der børn med ved bordet, så lav også et stort fad med lækkert gnavegrønt.
Artiklen blev bragt i I FORM 13/23