Hjemmelavet pita-kebab

25 minutter
542 kcal

Vi kan næsten høre cikaderne. Tag med til sydens himmelstrøg med denne lynhurtige og supernemme opskrift på pita-kebab.

pita kebab

Hjemmelavet tyrkisk pitakebab

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g entrecote
  • 2 fuldkornspita

Marinade

  • ½ fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. sød paprika
  • ¼ tsk. røget paprika
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. chiliflager
  • havsalt
  • peber

Fyld

  • ½ gulerod
  • 75 g kål
  • ¼ agurk
  • 50 g cherrytomater
  • 2 spsk. syltede rødløg
  • ½ håndfuld bredbladet persille

Dressing

  • ½ fed hvidløg
  • 1 dl cremefraiche 9%
  • ¼ dl vand
  • ¼ tsk. stødt chili
  • ½ tsk. æblecidereddike
  • ½ tsk. akaciehonning eller sukker
  • ¼ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • havsalt
  • peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Pres hvidløg, og pisk sammen med de øvrige ingredienser til marinaden.
  • Skær kødet i helt tynde skiver, og vend i marinaden. Lad kødet hvile på køl, mens du forbereder resten.
  • Riv guleroden, og snit kål, agurk og tomat fint.
  • Pisk knust hvidløg sammen med de øvrige ingredienser til dressingen, og lun pitabrødene i ovnen.
  • Steg kødet på en pande ved høj varme. Det skal kun lige brunes af.
  • Fyld de lune pitabrød med kebab, snittet grønt, syltede rødløg, persille og 2 spsk. dressing pr. pitabrød.

TIP Find en opskrift på hjemmelavede syltede rødløg her