Hjemmelavet pita-kebab med salat og dressing

25 minutter
542 kcal

Vi kan næsten høre cikaderne. Tag med til sydens himmelstrøg med denne lynhurtige og supernemme opskrift på pita-kebab.

pita kebab

Hjemmelavet tyrkisk pitakebab

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g entrecote
  • 2 fuldkornspita

Marinade

  • ½ fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. sød paprika
  • ¼ tsk. røget paprika
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. chiliflager
  • havsalt
  • peber

Fyld

  • ½ gulerod
  • 75 g kål
  • ¼ agurk
  • 50 g cherrytomater
  • 2 spsk. syltede rødløg
  • ½ håndfuld bredbladet persille

Dressing

  • ½ fed hvidløg
  • 1 dl cremefraiche 9%
  • ¼ dl vand
  • ¼ tsk. stødt chili
  • ½ tsk. æblecidereddike
  • ½ tsk. akaciehonning eller sukker
  • ¼ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • havsalt
  • peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Pres hvidløg, og pisk sammen med de øvrige ingredienser til marinaden.
  • Skær kødet i helt tynde skiver, og vend i marinaden. Lad kødet hvile på køl, mens du forbereder resten.
  • Riv guleroden, og snit kål, agurk og tomat fint.
  • Pisk knust hvidløg sammen med de øvrige ingredienser til dressingen, og lun pitabrødene i ovnen.
  • Steg kødet på en pande ved høj varme. Det skal kun lige brunes af.
  • Fyld de lune pitabrød med kebab, snittet grønt, syltede rødløg, persille og 2 spsk. dressing pr. pitabrød.

TIP Find en opskrift på hjemmelavede syltede rødløg her

Hvad er forskellen på shawarma og kebab?
Shawarma er den arabiske betegnelse for kød, der drejer rundt, mens kebab er det tyrkiske ord for det samme. For at gøre forvirringen total kalder grækerne det for gyros. I alle tilfælde er det strimlet, krydret kød. Du kan nemt lave det selv ved at marinere kødstrimler i olie, spidskommen, salt og peber og herefter stege dem på panden. Kommer du kødet i fladbrød, kan du jo kalde det kebab, og gyros, hvis du kommer det i pitabrød.