Bagt torsk med perlebygsalat og bønnefritter i ovn

30 minutter
566 kcal

Vi sætter fisk på menuen med denne opskrift på bagt torsk med perlebygsalat og bønnefritter. Haps!

Bagt torsk med perlebygsalat og bønnefritter

BØNNEFRITTER KAN SERVERES TIL ALLE FORMER FOR KØD OG FISK – Brug gerne friske bønner, når de er i sæson. De skal have lidt mindre tid end de frosne.

© wichmann+bendtsen

Bagt torsk med perlebygsalat og bønnefritter i ovn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 400 g torskefilet
  • ½ citron, saften
  • Lidt havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 dl perlebyg, rå vægt
  • ½ æble
  • 60 g rødbede
  • 2 spsk. purløg

Bønnefritter:

  • 600 g grønne bønner, fra frost
  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Dressing:

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • 1 nip havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 190 gr.
  • Vend de optøede bønner i olie, salt og peber, og fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i 20 min.
  • Kog perlebyg i henhold til anvisningen på emballagen. Køl ned.
  • Kom torsken på en bageplade med bagepapir. Dryp med citronsaft, salt og peber. Put i ovnen, når der er 10 min. tilbage af bønnernes tilberedningstid. Skru ned til 160 gr., og bag i 10 min.
  • Skræl og riv rødbede, og skær æble i tynde både. Vend med fintsnittet purløg og den kogte, afkølede perlebyg.
  • Bland alle ingredienser til dressingen og dryp over salaten. Servér til den bagte torsk og bønnefritterne.

TIP! Det kan være svært at koge en ganske lille mængde perlebyg, så kog evt. ekstra, så du har til de kommende dages salater.

TIP! Har du ikke rødbede, kan du sagtens bruge en anden rodfrugt, fx gulerod.