Gør lidt ekstra ud af din burger - bag selv bollen!

Der er ingen sammenligning mellem disse lækre, hjemmebagte spelt-burgerboller og så de bløde, hvide boller som du køber i supermarkedet. Få opskriften her.

19. juni 2014 af I FORM

Spelt-burgerbolle

(10 stk.)
3 dl lunkent vand
15 g gær
1,5 tsk salt
½ dl koldpresset rapsolie
2 spsk honning
150 g fuldkorns-speltmel
370 g sigtet speltmel
1 æg
2 spsk sesamfrø, gerne sorte


  • Dejen røres lettest på en røremaskine, så brug endelig din røremaskine, hvis du har en.
  • Bland vand, gær, salt olie og honning i røremaskinens skål. Tilsæt begge typer mel.
  • Rør på maskinen ved middel hastighed i 2-3 minutter.
  • Tildæk skålen og lad hæve ved rumtemperatur til dobbelt størrelse – ca. 2-3 timer.
  • Skrab den klistrede dej ud på et meldrysset bord.
  • Skær dejen ud i 10 klumper og tryk dem med fingrene til runde, flade boller (ca. 1 cm tykke).
  • Læg bollerne på bagepapir på en bageplade, prik dem flere steder med en gaffel, pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  • Lad hæve 30-45 min og bag ved 180 grader indtil bollerne er gyldne – ca. 12 minutter.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: