Gør lidt ekstra ud af din burger - bag selv bollen!

3,5 timer

Der er ingen sammenligning mellem disse lækre, hjemmebagte spelt-burgerboller og så de bløde, hvide boller som du køber i supermarkedet. Få opskriften her.

Spelt-burgerbolle

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • ½ dl lunkent vand
  • 3 g gær
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ dl koldpresset rapsolie
  • ½ spsk. honning
  • 30 g fuldkorns-speltmel
  • 74 g sigtet speltmel
  • ¼ æg
  • ½ spsk. sesamfrø, gerne sorte

Sådan gør du

  • Dejen røres lettest på en røremaskine, så brug endelig din røremaskine, hvis du har en.

  • Bland vand, gær, salt olie og honning i røremaskinens skål. Tilsæt begge typer mel.

  • Rør på maskinen ved middel hastighed i 2-3 minutter.

  • Tildæk skålen og lad hæve ved rumtemperatur til dobbelt størrelse – ca. 2-3 timer.

  • Skrab den klistrede dej ud på et meldrysset bord.

  • Skær dejen ud i 10 klumper og tryk dem med fingrene til runde, flade boller (ca. 1 cm tykke).

  • Læg bollerne på bagepapir på en bageplade, prik dem flere steder med en gaffel, pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

  • Lad hæve 30-45 min og bag ved 180 grader indtil bollerne er gyldne – ca. 12 minutter.