Gør lidt ekstra ud af din burger - bag selv bollen!

3,5 timer

Der er ingen sammenligning mellem disse lækre, hjemmebagte spelt-burgerboller og så de bløde, hvide boller som du køber i supermarkedet. Få opskriften her.

Spelt-burgerbolle

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • ⅔ dl lunkent vand
  • 3 g gær
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ dl koldpresset rapsolie
  • ½ spsk. honning
  • 30 g fuldkorns-speltmel
  • 74 g sigtet speltmel
  • ¼ æg
  • ½ spsk. sesamfrø, gerne sorte

Sådan gør du

  • Dejen røres lettest på en røremaskine, så brug endelig din røremaskine, hvis du har en.

  • Bland vand, gær, salt olie og honning i røremaskinens skål. Tilsæt begge typer mel.

  • Rør på maskinen ved middel hastighed i 2-3 minutter.

  • Tildæk skålen og lad hæve ved rumtemperatur til dobbelt størrelse – ca. 2-3 timer.

  • Skrab den klistrede dej ud på et meldrysset bord.

  • Skær dejen ud i 10 klumper og tryk dem med fingrene til runde, flade boller (ca. 1 cm tykke).

  • Læg bollerne på bagepapir på en bageplade, prik dem flere steder med en gaffel, pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

  • Lad hæve 30-45 min og bag ved 180 grader indtil bollerne er gyldne – ca. 12 minutter.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background