med færre kulhydrater

Avocadoburger med spicy oksebøf

En anderledes lækker og sund burger med spicy oksebøf og avocadobolle.

Avocadoburger med spicy oksebøf

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 25 minutter

INGREDIENSER

250 g magert oksekød (max 10 %)

1 fed presset hvidløg

½ tsk. friskhakket chili

1 tsk. olivenolie til stegning

2 avocadoer

½ rødløg

2 blade krølsalat/hjertesalat

4 grønne asparges

1 skrællet gulerod

BBQ sauce: (Her er til 4 portioner!!)

23 g soltørrede tomater (ikke i olie)

2 spsk. vand

2 spsk. olivenolie

2 spsk. tamari

2 spsk. hakket forårsløg

1 knsp. stevia

2 tsk. æblecidereddike

½ fed hvidløg

1 tsk. sennep

1 spsk. friskhakket persille

Havsalt og friskkkværnet peber

  • Rør oksekødet med hvidløg og chili, hvorefter det formes til to bøffer.
  • Steg dem på panden i lidt olivenolie i 5 min. på hver side.
  • Kør alle ingredienserne til dressingen sammen i en foodprocessor, og hak så grønsagerne til burgere
  • Skræl avocadoerne.
  • Placer en halv avocado på en tallerken (skær den flad i bunden, så den ikke tipper), og læg bøffen ovenpå.
  • Derefter kommer du dressingen på bøffen, grønsagerne lægges på, og til sidst placerer du den anden halvdel af avocadoen ovenpå som top.
  • Pynt evt. med en frisk krydderurt.

næringsindhold pr. person

Protein: 33 g

Fedt: 40 g

Kulhydrat: 31 g

Kostfibre: 10,3 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: