Avocadoburger med spicy oksebøf

25 minutter
590 kcal

En anderledes lækker og sund burger med spicy oksebøf og avocadobolle.

Avocadoburger med spicy oksebøf

Avocadoburger med spicy oksebøf

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 250 g magert oksekød (max 10 %)
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ tsk. friskhakket chili
  • 1 tsk. olivenolie til stegning
  • 2 avocadoer
  • ½ rødløg
  • 2 blade krølsalat/hjertesalat
  • 4 grønne asparges
  • 1 skrællet gulerod

BBQ sauce: (Her er til 4 portioner!!)

  • 23 g soltørrede tomater (ikke i olie)
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tamari
  • 2 spsk. hakket forårsløg
  • 1 knsp. stevia
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • ½ fed hvidløg
  • 1 tsk. sennep
  • 1 spsk. friskhakket persille
  • Havsalt og friskkkværnet peber

Sådan gør du

  • Rør oksekødet med hvidløg og chili, hvorefter det formes til to bøffer.
  • Steg dem på panden i lidt olivenolie i 5 min. på hver side.
  • Kør alle ingredienserne til dressingen sammen i en foodprocessor, og hak så grønsagerne til burgere
  • Skræl avocadoerne.
  • Placer en halv avocado på en tallerken (skær den flad i bunden, så den ikke tipper), og læg bøffen ovenpå.
  • Derefter kommer du dressingen på bøffen, grønsagerne lægges på, og til sidst placerer du den anden halvdel af avocadoen ovenpå som top.
  • Pynt evt. med en frisk krydderurt.