Avocadoburger med spicy oksebøf
2 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 10 minutter
Tid i alt: 25 minutter
INGREDIENSER
250 g magert oksekød (max 10 %)
1 fed presset hvidløg
½ tsk. friskhakket chili
1 tsk. olivenolie til stegning
2 avocadoer
½ rødløg
2 blade krølsalat/hjertesalat
4 grønne asparges
1 skrællet gulerod
BBQ sauce: (Her er til 4 portioner!!)
23 g soltørrede tomater (ikke i olie)
2 spsk. vand
2 spsk. olivenolie
2 spsk. tamari
2 spsk. hakket forårsløg
1 knsp. stevia
2 tsk. æblecidereddike
½ fed hvidløg
1 tsk. sennep
1 spsk. friskhakket persille
Havsalt og friskkkværnet peber
- Rør oksekødet med hvidløg og chili, hvorefter det formes til to bøffer.
- Steg dem på panden i lidt olivenolie i 5 min. på hver side.
- Kør alle ingredienserne til dressingen sammen i en foodprocessor, og hak så grønsagerne til burgere
- Skræl avocadoerne.
- Placer en halv avocado på en tallerken (skær den flad i bunden, så den ikke tipper), og læg bøffen ovenpå.
- Derefter kommer du dressingen på bøffen, grønsagerne lægges på, og til sidst placerer du den anden halvdel af avocadoen ovenpå som top.
- Pynt evt. med en frisk krydderurt.
næringsindhold pr. person
Protein: 33 g
Fedt: 40 g
Kulhydrat: 31 g
Kostfibre: 10,3 g