Avocadoburger med spicy oksebøf

25 minutter

En anderledes lækker og sund burger med spicy oksebøf og avocadobolle.

med færre kulhydrater

Avocadoburger med spicy oksebøf

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 250 g magert oksekød (max 10 %)
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ tsk. friskhakket chili
  • 1 tsk. olivenolie til stegning
  • 2 avocadoer
  • ½ rødløg
  • 2 blade krølsalat/hjertesalat
  • 4 grønne asparges
  • 1 skrællet gulerod

BBQ sauce: (Her er til 4 portioner!!)

  • 23 g soltørrede tomater (ikke i olie)
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tamari
  • 2 spsk. hakket forårsløg
  • 1 skvis stevia
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • ½ fed hvidløg
  • 1 tsk. sennep
  • 1 spsk. friskhakket persille
  • Havsalt og friskkkværnet peber

Sådan gør du

  • Rør oksekødet med hvidløg og chili, hvorefter det formes til to bøffer.
  • Steg dem på panden i lidt olivenolie i 5 min. på hver side.
  • Kør alle ingredienserne til dressingen sammen i en foodprocessor, og hak så grønsagerne til burgere
  • Skræl avocadoerne.
  • Placer en halv avocado på en tallerken (skær den flad i bunden, så den ikke tipper), og læg bøffen ovenpå.
  • Derefter kommer du dressingen på bøffen, grønsagerne lægges på, og til sidst placerer du den anden halvdel af avocadoen ovenpå som top.
  • Pynt evt. med en frisk krydderurt.