Hjemmelavede grove burgerboller

2½ timer
208 kcal

Sprøde og sunde burgerboller med groft mel. Fyld dem med lige det, du allerbedst kan lide, fx pulled pork, klassisk okse eller en vegetarbøf.

Grove burgerboller, opskrift

GROVE BURGERBOLLER – Selvom der er mættende fuldkornsmel i, er de stadig lette og luftige. Præcis som vi elsker dem!

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavede grove burgerboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 7 g gær
  • ½ dl vand
  • ½ dl yoghurt
  • ¼ tsk. sukker
  • 1 g havsalt
  • 35 g grahamsmel eller andet fuldkornshvedemel
  • 71 g hvedemel
  • ¼ æg til pensling
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Kom alle ingredienser på nær sesamfrø og æg i en skål, og ælt godt sammen i ca. 5 min., gerne på røremaskine.
  • Hæv tildækket i ca. 1 time.
  • Form dejen til 14 lige store boller. Fordel dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være god plads mellem hver bolle. Tryk bollerne ca. 1½ cm tykke med fugtede hænder.
  • Tænd ovnen på 180 gr., og lad bollerne efterhæve i ca. 30 min.
  • Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
  • Bag en plade ad gangen i 18 min. Afkøl på en rist.

TIP! Læg evt. en tom bageplade oven på bollerne, mens de hæver færdigt, så de forbliver flade.

TIP! Kom evt. en anelse vand i ægget, så får du en mere ensartet konsistens, der gør det nemmere at penlse bollerne.

TIP! Grahamsmel kan erstattes af fuldkorns ølandshvedemel eller fuldkorns speltmel. Begge dele vil give en virkelig god smag.