Juicy vegansk burger med kikærtebøf

40 minutter
476 kcal

Oksebøffen har vi skiftet ud med en skøn vegansk bøf lavet af kikærter og masser af spicy krydderier. Prøv vores bud på den perfekte plantebaserede burger.

En burger på et skærebræt

BURGER – Med avocado, rødløg, koriander og hotsauce toppet oven på din kikærtebøf får du skabt et både ækkert og grønt alternativ til den klassiske okseburger.

© wichmann+bendtsen

Juicy vegansk burger med kikærtebøf

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 4 stk.

Kikærtebøffer:

  • ¾ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ ds. kikærter
  • ¼ dl havregryn
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. chiliflager
  • ¼ tsk. havsalt
  • ½ bundt koriander

Spicy mayo:

  • ½ dl vegansk mayo
  • 1 tsk. hot sauce
  • ½ tsk. limesaft
  • ¼ tsk. løgpulver
  • ¼ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. agavesirup

Burger:

  • ½ avocado
  • ½ hjertesalat
  • 2 fuldkornsburgerboller
  • 2 spsk. syltede rødløg
  • 2 spsk. spicy mayo (se opskrift)
  • 2 spsk. ketchup

Sådan gør du

  • Varm ovnen til 200 gr. Hak rødløg groft, og knus hvidløget. Steg i ½ spsk. olie i ca. 5 min.
  • Dræn og skyl kikærter. Rør alle ingredienser og 1 spsk. olie sammen i en foodprocessor. Lad lidt tekstur være tilbage.
  • Form 4 bøffer af farsen, bag dem i ovnen i 20 min. på en bageplade foret med bagepapir. Vend dem forsigtigt, og bag 5 min. mere.
  • Rør alle ingredienser til mayoen sammen. Smag til.
  • Skær avocado i tynde skiver, skyl og snit hjertesalat, lun boller, og saml burgeren med bøf, avocado, rødløg, hjertesalat, spicy mayo og ketchup.