Mini-kyllingburger

Mangler du ideer til næste grillaften, så prøv disse glutenfri mini-kyllingeburgere med grillet avocado og portobello-top.

Kyllingburger med avocado

8 stk.

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 30 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

8 grønne salatblade

½ rødløg

½ avocado

Kyllingebøffer

300 g hakket kyllingefars

200 g fintrevet pastinak

½ hakket forårsløg

1 tsk. finthakket rød chili

2 fed hakket hvidløg

1 håndfuld frisk basilikum

1 tsk. salt

½ tsk. peber

Burgerboller

16 små portobellosvampe (eller 8 skiver groft brød)

Ketchup

1 dåse tomatpuré (140 g)

4 spsk. flåede tomater

½ fed finthakket hvidløg

1 tsk. stærk dijonsennep

¼ tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Rør ketchuppen sammen.
  • Skær grønsagerne i de ønskede størrelser.
  • Rør farsen sammen, og form 8 små bøffer.
  • Grill dem i 6-10 min., alt efter hvor varm din grill er. Husk at vende dem undervejs.
  • I de sidste 2 min. af grilltiden kommes de hele renbørstede svampe og avocadoen i skiver ligeledes på grillen.
  • Læg burgerne sammen.
  • Vil du bruge brød som bolle, kan du grille tyndt skåret groft brød.

næringsindhold pr. person

Energi: 137,5 kcal

Protein: 12,5 g

Fedt: 0,3 g

Kulhydrat: 16,1 g

Kostfibre: 4,75 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: