Søde kartofler i ovn
Den søde kartoffel har en dejlig sødmefuld smag – og så er den et nemt og lækkert alternativ til den hvide kartoffel. Prøv den ovnbagt med masser af krydderurter. Velbekomme!
Den søde kartoffel har en dejlig sødmefuld smag – og så er den et nemt og lækkert alternativ til den hvide kartoffel. Prøv den ovnbagt med masser af krydderurter. Velbekomme!
Den søde kartoffel er blevet en populær fætter, og mange bruger den som alternativ til den almindelige hvide kartoffel.
Men faktisk er den søde kartoffel slet ikke en kartoffel, men tværtimod en knold.
Den søde kartoffel går også under navnet batat, og er en stivelsesplante under snerlefamilien, hvor den findes i flere hundrede forskellige varianter.
Den kan findes i mange forskellige størrelser og farver. De fleste af os kender til den velkendte med brun skræl og orange kød, men den søde kartoffel findes også i hvid, rød, gul og lilla farve.
Den søde kartoffel kan godt spises rå, men den kommer uden tvivl til sin fulde ret, når den enten bages, dampes, steges ellers grilles. Der findes nærmest ingen grænser for, hvordan du kan bruge den i din madlavning. Brug den fx i suppe, tærte, gryderetter, salater eller bare som tilbehør bagt i ovnen.
De fleste fjerner typisk skrællen, inden de orange knolde ryger ind i ovnen, på panden eller i gryden. Men du kan sagtens spise dem med skræl på. Den har en mere bitter smag, hvilket kan give et godt modspil til kødets søde smag, fx hvis du laver ovnfritter.