Søde kartofler i ovn

40 minutter
333 kcal

Den søde kartoffel har en dejlig sødmefuld smag – og så er den et nemt og lækkert alternativ til den hvide kartoffel. Prøv den ovnbagt med masser af krydderurter. Velbekomme!

Opskrift på søde kartofler i ovn

OPSKRIFT PÅ SØDE KARTOFLER I OVN ... de lækre orange kartofler, som også kan gå under navnet sweet potato fries, har i mange hjem erstattet den traditionelle kartoffel som tilbehør. Og det forstår vi egentlig godt!

© iStock

Søde kartofler i ovn (sweet potato fries)

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Ingredienser

  • 200 g søde kartofler
  • ½ tsk. olivenolie
  • salt
  • rosmarin eller timian

Sådan laver du søde kartofler i ovn (sweet potato fries)

  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  • Skræl eller skrub de søde kartofler godt, og skær dem i både.
  • Fordel dem i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kom olie, salt og krydderurter over dem.
  • Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min.
  • Tag dem ud af ovnen og drys evt. med ekstra krydderuter. Servér som tilbehør eller en lækker snack.

TIP! Denne portionsstørrelse passer, hvis fritterne er tilbehør til en solid ret, fx en burger. Skal de søde kartoffel-fritter udgøre en større del af måltidet, kan du snildt doble opskriften op.


Den søde kartoffel er blevet en populær fætter, og mange bruger den som alternativ til den almindelige hvide kartoffel.

Men faktisk er den søde kartoffel slet ikke en kartoffel, men tværtimod en knold.

Den søde kartoffel går også under navnet batat, og er en stivelsesplante under snerlefamilien, hvor den findes i flere hundrede forskellige varianter.

Den kan findes i mange forskellige størrelser og farver. De fleste af os kender til den velkendte med brun skræl og orange kød, men den søde kartoffel findes også i hvid, rød, gul og lilla farve.

Søde kartofler på bageplade inden de kommer i ovnen

DEN SØDE KARTOFFEL ER PERFEKT I OVNEN ... men den kan også moses, steges, grilles og dampes. Det er kun fantasien, der sætter grænser for velsmagende retter med søde kartofler.

© iStock

1 Kan man spise den søde kartoffel rå?


Den søde kartoffel kan godt spises rå, men den kommer uden tvivl til sin fulde ret, når den enten bages, dampes, steges ellers grilles. Der findes nærmest ingen grænser for, hvordan du kan bruge den i din madlavning. Brug den fx i suppe, tærte, gryderetter, salater eller bare som tilbehør bagt i ovnen.

2 Kan man spise skrællen på en sød kartoffel?


De fleste fjerner typisk skrællen, inden de orange knolde ryger ind i ovnen, på panden eller i gryden. Men du kan sagtens spise dem med skræl på. Den har en mere bitter smag, hvilket kan give et godt modspil til kødets søde smag, fx hvis du laver ovnfritter.