3 tips: Sænk din puls

Er dit hjerte stærkt, banker det i dit bryst i mange, mange år. Men er du en af dem, der har en høj hvilepuls, så øger du din risiko for at dø for tidligt. Her får du eksperternes 3 bedste råd til at få en sænke pulsen – og leve længere.

1. Træn med power (gevinst: - 30 slag/min.)

Læg intervaller ind i træningen, så du arbejder på 90 pct. af hjertets maksimale puls i 3-4 minutter ad gangen. Hjertet bliver især stærkere af konditionstræning, som gør det i stand til at pumpe mere blod afsted ved hver sammentrækning.

2. Stress ned (gevinst: -10-30 slag/min.)

At få styr på kronisk stress er, ud over fysisk træning, den mest effektive måde at sænke hvilepulsen på. Når du stresser, gennemstrømmes kroppen af hormoner, hvis formål er at få hjertet til at banke hurtigere og kraftigere – og det er ganske usmart, hvis du vil leve længe.

3. Sov godt – hver nat (gevinst: - 13 slag/min.)

Dårlig nattesøvn stresser kroppen i dagtimerne, og så stiger hvilepulsen i længere tid. Brug ørepropper, undgå middagslure, se mindre tv, sov i en periode i dit eget soveværelse, eller hvad der nu ligger skal til for at redde nattesøvnen.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background