Broccolivafler med ærtehummus, avocado og dukkah

30 minutter
497 kcal

Disse grønne vafler er det perfekte aftensmåltid til den travle hverdag — du får sund og velsmagende mad, på kun 30 minutter. Og så siger farven pang!

Broccolivafler med ærtehummus, avocado og dukkah, opskrift

SERVÉR GRØN LÆKKERBISKEN — med disse grønne vafler.

© wichmann+bendtsen

Broccolivafler med ærtehummus, avocado og dukkah

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Vafler:

  • ¼ broccoli, lille
  • 1 æg
  • ½ forårsløg
  • ½ dl revet ost
  • ½ dl boghvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Ærtehummus:

  • ½ ds. kikærter
  • 1½ dl ærter, optøet fra frost
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. lys tahin
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ citron, saften
  • ½ håndfuld friske krydderurter, fx bredbladet persille
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Dukkah

  • ½ dl pistacienødder
  • ¼ dl græskarkerner
  • 2 spsk. sesamfrø
  • ¼ dl mandler
  • 1 tsk. stødt spidskummen
  • ½ tsk. chiliflager
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Pynt:

  • ½ håndfuld friske krydderurter
  • Lime eller citron, saften

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienser til dejen. Lad den hvile i 10 min.
  • Tænd vaffeljernet.
  • Hæld dejen over i vaffeljernet, og bag 4 let gyldne vafler.
  • Blend alle ingredienser til hummussen godt.
  • Hak nødder og mandler groft. Steg alle ingredienser til dukkah på en tør pande ved medium varme i 5 min.
  • Servér vaflerne lune med hummus, krydderurter, dukkah og et dryp citrussaft.

TIP! Disse vafler vil med garanti gøre dine Instagramfølgere grønne af misundelse. Bryder du dig ikke om broccoli, kan du få samme sunde farve med spinat eller grønkål.