Spinatvafler med rejer og blandet salat

20 minutter
549 kcal

Er du også kæmpe fan af vafler? Med lidt spinat, nogle rejer og noget salat har vi givet dig en undskyldning for også at spise de firkantede lækkerier til aftensmad. Velbekomme!

Spinatvafler med rejer og salat

VAFLER TIL AFTENSMAD? – Ja da!

© wichmann+bendtsen

Spinatvafler med rejer og blandet salat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 æg‌
  • ½ dl minimælk‌
  • 150 g frossen‌, optøet ‌spinat ‌
  • 50 g fuldkornsmel‌, fx grahamsmel
  • ½ tsk. ‌bagepulver‌
  • ½ tsk. havsalt‌
  • Sort peber, friskkværnet‌ ‌
  • Lidt‌ ‌ekstra jomfruolivenolie‌
  • 300 g ‌rejer‌

Dressing‌:

  • 1½ dl græsk‌ ‌yoghurt‌
  • 1 spsk. dild‌
  • 1 tsk. ‌dijon‌sennep‌
  • 1 spsk. ‌citronsaft‌
  • 1 nip havsalt‌
  • Sort peber‌, friskkværnet

Salat‌:

  • 2 stor‌e ‌gulerødder ‌
  • ½ ‌agurk‌
  • 1 håndfuld ‌feldsalat‌
  • 1 granatæble

Sådan gør du

  • Blend æg, mælk, spinat, mel, bagepulver, salt og peber. Massen skal være helt ensartet.
  • Pensl et opvarmet vaffeljern med lidt olie på overfladerne. Fordel herefter dejen, så der bliver fire vafler i alt. Steg, til de slipper jernet.
  • Rør en dressing af græsk yoghurt, hakket dild, sennep, salt og peber.
  • Skær gulerod og agurk i lange strimer. Vend med feldsalat og granatæblekerner til en blandet salat.
  • Anret rejer og dressing på de færdigbagte vafler. Top evt. med lidt frisk dild samt salt og peber. Servér salaten til.

Tip! Du kan bruge havregryn i stedet for fuldkornsmel i dejen.

Tip! Vaflerne kan holde sig et par dage på køl og kan også sagtens fryses ned, hvis du vælger at lave en ordentlig portion, når nu du er i gang.