Kalk - hvem, hvordan og hvornår?

Hvem er det især relevant for?

Alle har brug for kalk, men omkring overgangsalderen har du et ekstra stort behov, da du mister meget knoglemasse i netop den periode. Er du gravid eller ammende, har du også et øget behov for kalk, da der ellers tærres uhensigtsmæssigt meget på din knoglemasse for at opfylde barnets behov.

Hvor meget må jeg tage?

Behovet for kalk afhænger af din alder. Den officielle anbefaling for voksne danskere ligger på 800 mg om dagen. At spise kalk uden D-vitamin er dog lidt som at spise suppe uden en ske, da vitaminet hjælper kalken over i knoglerne. Gå efter et kalktilskud, der også indeholder vitamin D.

https://www.osteoporose-f.dk/knoglesund-hverdag/hverdagens-kost/kalk-og-d-vitamin/

Hvilke madvarer giver samme virkning?

  • Mejeriprodukter er en fremragende kilde til kalk. Drikker du ét glas mælk, får du næsten 300 mg, mens en enkelt skive ost giver dig 125 mg.
  • Spiser du slet ikke mejeriprodukter, kan du få kalk fra mørke grøntsager som grønkål og spinat samt frø, fuldkorn og kerner.

Bonusinfo! Der er lige så meget kalk i de fedtfattige mælketyper som i de fuldfede.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background