Kalk er knoglernes bedste ven

Knoglerne har brug for kalk og det er altså ikke kun børn, der har godt af mælk. Læs mere om de gavnlige fordele ved kalk, og om du er en af dem, der vil have godt at et ekstra kalktilskud.

Mejeriprodukter

FÅR DU KALK NOK? Især mejeriprodukter er rige på kalk

Kalk - hvem, hvordan og hvornår?

Hvem er det især relevant for?

Alle har brug for kalk, men omkring overgangsalderen har du et ekstra stort behov, da du mister meget knoglemasse i netop den periode. Er du gravid eller ammende, har du også et øget behov for kalk, da der ellers tærres uhensigtsmæssigt meget på din knoglemasse for at opfylde barnets behov.

Hvor meget må jeg tage?

Behovet for kalk afhænger af din alder. Den officielle anbefaling for voksne danskere ligger på 800 mg om dagen. At spise kalk uden D-vitamin er dog lidt som at spise suppe uden en ske, da vitaminet hjælper kalken over i knoglerne. Gå efter et kalktilskud, der også indeholder vitamin D.

https://www.osteoporose-f.dk/knoglesund-hverdag/hverdagens-kost/kalk-og-d-vitamin/

Hvilke madvarer giver samme virkning?

  • Mejeriprodukter er en fremragende kilde til kalk. Drikker du ét glas mælk, får du næsten 300 mg, mens en enkelt skive ost giver dig 125 mg.
  • Spiser du slet ikke mejeriprodukter, kan du få kalk fra mørke grøntsager som grønkål og spinat samt frø, fuldkorn og kerner.

Bonusinfo! Der er lige så meget kalk i de fedtfattige mælketyper som i de fuldfede.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background