Kikærtevafler med rødbedespread

25 minutter
456 kcal

Kikærter er lækkert i både bagværk og madlavningen. De små fiberkugler er også fremragende som ingrediens i vafler, hvis du ønsker at undgå mel. Her får du en spændende opskrift på kikærtevafler med rødbedespread, salat, avocado og tahindressing. Mums!

Våfflor med kikärter

Kikærtevafler med rødbedespread, salat, avocado og tahindressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portioner

Vaffeldej:

  • 1 dl kikærtemel, kan købes i fx Matas og helsekostbutikker*
  • 1 dl vand
  • 1 æg
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 lille fed hvidløg, knust
  • ½ tsk. havsalt

Rødbedespread:

  • 75 g rødbede, kogt
  • ½ dl skyr
  • ½ spsk. tahin
  • ¼ tsk. salt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ tsk. stødt spidskommen

Tahindressing:

  • ½ spsk. tahin
  • 1 spsk. vand
  • 1 lille fed hvidløg, knust
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Til anretning:

  • 50 g salatmix
  • 50 g cherrytomater
  • 1 gulerod, i strimler
  • ½ avocado, i skiver
  • 2 spsk. græskarkerner, ristede

Sådan laver du kikærtevafler med rødbedespread:

*Du kan selv lave kikærtemel ud af tørrede, hårde kikærter (ikke dem på dåse). Blend dem grundigt i enten en minihakker, blender eller lignende indtil det bliver til mel.

  • Tænd dit vaffeljern, og pisk alle ingredienserne til vaffeldejen sammen til en jævn og fin dej.
  • Bag vaflerne, til de er gyldne.
  • Lav rødbedespreaden ved at blende alle ingredienser sammen. Blend, til du har en cremet spread uden klumper.
  • Lav tahindressingen ved at piske eller blende alle ingredienser sammen. Tilsæt vandet lidt ad gangen, til du har opnået den ønskede konsistens.
  • Anret vaflerne med rødbedespread, salatmix, cherrytomater, gulerod, avocado, tahindressing og græskarkerner.