Spidskål
Spidskålen er med sin milde smag en god "begynderkål" til dem, der skal lære at elske kål. Derudover er den kaloriefattig og rig på C-vitamin.
Spidskålen er med sin milde smag en god "begynderkål" til dem, der skal lære at elske kål. Derudover er den kaloriefattig og rig på C-vitamin.
Spidskål er meget mild i smagen og indeholder derfor heller ikke helt så mange sunde stoffer som andre kåltyper. Til gengæld er spidskål en genial “begynderkål”, hvis du har brug for at vænne dig lidt til smagen af kål. Spidskål er selvfølgelig stadig en sund og meget kaloriefattig spise, og bare 115 gram af kålen dækker hele dit daglige behov for C-vitamin.
Spidskål styrker immunforsvaret Sommerkålen er rig på C-vitamin, der har stor betydning for dit immunforsvar og er med til at beskytte dig mod virus og bakterier.
Spidskål gør dig slank Spidskål indeholder næsten ingen kalorier, men til gengæld en del kostfibre, der ligger godt i maven og mætter, så du ikke så hurtigt bliver sulten igen.
LÆS OGSÅ: Sådan laver du en lækker og (næsten) sprød blomkålspizza
Spidskål ændrer smag hen over sæsonen. De første, der kommer i handlen, har en helt fin og mild smag af ærter. Senere på året smager spidskål lidt grovere og mere som traditionel hvidkål.
I rå og snittet tilstand er spidskål rigtig fin at komme i salater. Snit den helt tynd og tilsæt andre smagsnuaner som syrlig citron, fed avocado og/eller søde frugter, der bløder op for dens lidt skarpe smag. Damp den let med lidt mager smøreost, eller pak den i stanniol med lidt sennep, kapers, citron og olie, og grill den. Spidskål er også perfekt som tilbehør til kød.
LÆS OGSÅ: Grønkål – sundere blade finder du ikke