Spidskål

Spidskålen er med sin milde smag en god "begynderkål" til dem, der skal lære at elske kål. Derudover er den kaloriefattig og rig på C-vitamin.

spidskål

Spidskålen er din nye bedste ven, især hvis du ikke har været så begejstret for kål før.

Spidskål er meget mild i smagen og indeholder derfor heller ikke helt så mange sunde stoffer som andre kåltyper. Til gengæld er spidskål en genial “begynderkål”, hvis du har brug for at vænne dig lidt til smagen af kål. Spidskål er selvfølgelig stadig en sund og meget kaloriefattig spise, og bare 115 gram af kålen dækker hele dit daglige behov for C-vitamin.

Fakta om spidskål

  • Spidskål indeholder 3 gange så meget C-vitamin som kartoffel, 3 gange så meget kalcium som spirer og 3 gange så meget K-vitamin som ærter.
  • Spis spidskål sammen med groft brød. Spidskålens høje indhold af C-vitamin hjælper nemlig grovbrødets jern med at blive optaget i din krop.

Hvad er spidskål godt for?

  • Spidskål styrker immunforsvaret Sommerkålen er rig på C-vitamin, der har stor betydning for dit immunforsvar og er med til at beskytte dig mod virus og bakterier.

  • Spidskål gør dig slank Spidskål indeholder næsten ingen kalorier, men til gengæld en del kostfibre, der ligger godt i maven og mætter, så du ikke så hurtigt bliver sulten igen.

  • Spidskål fremmer fordøjelsen De mange fibre i spidskålen fylder i tarmen, og dermed sættes der fut i tarmens bevægelser, så indholdet bliver skubbet mod udgangen.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en lækker og (næsten) sprød blomkålspizza

Sådan smager spidskålen bedst

Spidskål ændrer smag hen over sæsonen. De første, der kommer i handlen, har en helt fin og mild smag af ærter. Senere på året smager spidskål lidt grovere og mere som traditionel hvidkål.

I rå og snittet tilstand er spidskål rigtig fin at komme i salater. Snit den helt tynd og tilsæt andre smagsnuaner som syrlig citron, fed avocado og/eller søde frugter, der bløder op for dens lidt skarpe smag. Damp den let med lidt mager smøreost, eller pak den i stanniol med lidt sennep, kapers, citron og olie, og grill den. Spidskål er også perfekt som tilbehør til kød.

LÆS OGSÅ: Grønkål – sundere blade finder du ikke