Spidskål

Spidskålen er med sin milde smag en god "begynderkål" til dem, der skal lære at elske kål. Derudover er den kaloriefattig og rig på C-vitamin.

spidskål

Spidskålen er din nye bedste ven, især hvis du ikke har været så begejstret for kål før.

Spidskål er meget mild i smagen og indeholder derfor heller ikke helt så mange sunde stoffer som andre kåltyper. Til gengæld er spidskål en genial “begynderkål”, hvis du har brug for at vænne dig lidt til smagen af kål. Spidskål er selvfølgelig stadig en sund og meget kaloriefattig spise, og bare 100 gram af kålen dækker hele dit daglige behov for C-vitamin.

Fakta om spidskål

  • Spidskål indeholder 3 gange så meget C-vitamin som kartoffel, 3 gange så meget kalcium som spirer og 3 gange så meget K-vitamin som ærter.
  • Spis spidskål sammen med groft brød. Spidskålens høje indhold af C-vitamin hjælper nemlig grov­­brødets jern med at blive optaget i din krop.

Hvad er spidskål godt for?

  • Spidskål styrker immunforsvaret Sommerkålen er rig på C-vitamin, der har stor betydning for dit immunforsvar og er med til at beskytte dig mod virus og bakterier.

  • Spidskål gør dig slank Spidskål indeholder næsten ingen kalorier, men til gengæld en del kostfibre, der ligger godt i maven og mætter, så du ikke så hurtigt bliver sulten igen.

  • Spidskål fremmer fordøjelsen De mange fibre i spidskålen fylder i tarmen, og dermed sættes der fut i tarmens bevægelser, så indholdet bliver skubbet mod udgangen.

Sådan smager spidskålen bedst

Spidskål ændrer smag hen over sæsonen. De første, der kommer i handlen, har en helt fin og mild smag af ærter. Senere på året smager spidskål lidt grovere og mere som traditionel hvidkål.

I rå og snittet tilstand er spidskål rigtig fin at komme i salater. Snit den helt tynd og tilsæt andre smagsnuaner som syrlig citron, fed avocado og/eller søde frugter, der bløder op for dens lidt skarpe smag. Damp den let med lidt mager smøreost, eller pak den i stanniol med lidt sennep, kapers, citron og olie, og grill den. Spidskål er også perfekt som tilbehør til kød.

LÆS OGSÅ: Grønkål – sundere blade finder du ikke

Mest læste lige nu

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background