Stegt laks og spidskål med krydderurtecreme

20 minutter
583 kcal

Du behøver ikke at frygte fiskedag. Denne laks med krydderurtecreme og spidskål er yderst velsmagende - og så kan den laves på bare 20 minutter.

Tallerken med laks og tilbehør

Stegt laks og spidskål med krydderurtecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 håndfuld dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 håndfuld persille, kruspersille el. bredbladet
  • 2 dl skyr
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 citron
  • 1 spidskål
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 laksefileter
  • 4 tigertomater, alternativt små cocktailtomater
  • Ekstra jomfruolivenolie

Tilbehør

  • 300 g små kartofler, skrubbede og kogte

Sådan gør du

  • Hak dild, purløg og persille meget fint.
  • Rør det med skyr, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Læg spidskålen i en skål, drys med lidt salt, dryp med lidt raps-olie, og hæld så kogende vand over. Lad det stå i et par minutter.
  • Lad kålen dryppe af, og dup den tør med et viskestykke.
  • Steg laksen, og krydr undervejs med salt og peber.
  • Skær kålen i kvarter, pensl skæreflader med olivenolie, og steg hver skæreflade i kort tid.
  • Del tomaterne, og steg dem kort på skærefladen.
  • Anret laks, urtecreme og grønt, og servér med kogte kartofler.

LÆS OGSÅ: Derfor er laks en superfood