Tallerken med laks og tilbehør
© wichmann+bendtsen

Stegt laks og spidskål med krydderurtecreme

Du behøver ikke at frygte fiskedag. Denne laks med krydderurtecreme og spidskål er yderst velsmagende - og så kan den laves på bare 20 minutter.

Stegt laks og spidskål med krydderurtecreme

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

1 håndfuld dild

1 bundt purløg

1 håndfuld persille, kruspersille el. bredbladet

2 dl skyr

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

1 citron

1 spidskål

Koldpresset rapsolie

2 laksefileter

4 tigertomater, alternativt små cocktailtomater

Ekstra jomfruolivenolie

Tilbehør

300 g små kartofler, skrubbede og kogte

  • Hak dild, purløg og persille meget fint.
  • Rør det med skyr, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Læg spidskålen i en skål, drys med lidt salt, dryp med lidt raps-olie, og hæld så kogende vand over. Lad det stå i et par minutter.
  • Lad kålen dryppe af, og dup den tør med et viskestykke.
  • Steg laksen, og krydr undervejs med salt og peber.
  • Skær kålen i kvarter, pensl skæreflader med olivenolie, og steg hver skæreflade i kort tid.
  • Del tomaterne, og steg dem kort på skærefladen.
  • Anret laks, urtecreme og grønt, og servér med kogte kartofler.

LÆS OGSÅ: Derfor er laks en superfood

Næringsindhold pr. person:

Energi: 583 kcal

Protein: 51 g

Fedt: 21,4 g

Kulhydrat: 52,1

Kostfibre: 10,6 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: