Stegt laks og spidskål med krydderurtecreme

20 minutter
583 kcal

Du behøver ikke at frygte fiskedag. Denne laks med krydderurtecreme og spidskål er yderst velsmagende - og så kan den laves på bare 20 minutter.

Tallerken med laks og tilbehør

Stegt laks og spidskål med krydderurtecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 håndfuld dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 håndfuld persille, kruspersille el. bredbladet
  • 2 dl skyr
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 citron
  • 1 spidskål
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 laksefileter
  • 4 tigertomater, alternativt små cocktailtomater
  • Ekstra jomfruolivenolie

Tilbehør

  • 300 g små kartofler, skrubbede og kogte

Sådan gør du

  • Hak dild, purløg og persille meget fint.
  • Rør det med skyr, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Læg spidskålen i en skål, drys med lidt salt, dryp med lidt raps-olie, og hæld så kogende vand over. Lad det stå i et par minutter.
  • Lad kålen dryppe af, og dup den tør med et viskestykke.
  • Steg laksen, og krydr undervejs med salt og peber.
  • Skær kålen i kvarter, pensl skæreflader med olivenolie, og steg hver skæreflade i kort tid.
  • Del tomaterne, og steg dem kort på skærefladen.
  • Anret laks, urtecreme og grønt, og servér med kogte kartofler.

LÆS OGSÅ: Derfor er laks en superfood eller se flere lakseopskrifter.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background