Skål med farverig salat
© Mikkel Adsbøl

Salat med bær og spidskål

Denne farverige salat booster dine sunde tarmbakterier, så du kan optage flere vitaminer, få et stabilt blodsukker, meget mere energi og ikke mindst et sprudlende humør

Spidskålssalat med bær

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

1 dl sorte linser (før kogning)

200 g rød spidskål

1 håndfuld frisk løvstikke eller bredbladet persille

100 g friske jordbær

½ rød peberfrugt

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Saft og skal fra ½ citron (økologisk)

Lidt sorte saltflager eller almindelige saltflager

200 g blandede bær, fx ribs, blåbær og brombær

Topping

Lidt frisk skovsyre

10 pekannødder

10 mandler eller hasselnødder

10 g mørk chokolade, 70 %

Sådan laver du spidskålssalat med bær

  • Kog linserne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af.
  • Snit spidskålen i tynde strimler.
  • Hak løvstikken groft. Del jordbærrene, og skær den røde peberfrugt i strimler.
  • Bland linser, kål, løvstikke, jordbær, rød peberfrugt, olie, citronsaft og citronskal.
  • Bland resten af bærrene i salaten, og anret med skovsyre.
  • Rist pekannødderne på en tør pande, og drys dem over salaten.
  • Hak chokolade, og drys den øverst.

Næringsindhold pr. person

Energi: 542 kcal

Protein: 16,7 g

Fedt: 31,3 g

Kulhydrat: 55,4 g

Kostfibre: 11,9 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: