Salat med bær og spidskål

30 minutter
542 kcal

Denne farverige salat booster dine sunde tarmbakterier, så du kan optage flere vitaminer, få et stabilt blodsukker, meget mere energi og ikke mindst et sprudlende humør

Skål med farverig salat

Spidskålssalat med bær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 dl sorte linser (før kogning)
  • 200 g rød spidskål
  • 1 håndfuld frisk løvstikke eller bredbladet persille
  • 100 g friske jordbær
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Saft og skal fra ½ citron (økologisk)
  • Lidt sorte saltflager eller almindelige saltflager
  • 200 g blandede bær, fx ribs, blåbær og brombær

Topping

  • Lidt frisk skovsyre
  • 10 pekannødder
  • 10 mandler eller hasselnødder
  • 10 g mørk chokolade, 70 %

Sådan laver du spidskålssalat med bær

  • Kog linserne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af.

  • Snit spidskålen i tynde strimler.

  • Hak løvstikken groft. Del jordbærrene, og skær den røde peberfrugt i strimler.

  • Bland linser, kål, løvstikke, jordbær, rød peberfrugt, olie, citronsaft og citronskal.

  • Bland resten af bærrene i salaten, og anret med skovsyre.

  • Rist pekannødderne på en tør pande, og drys dem over salaten.

  • Hak chokolade, og drys den øverst.