Tallerken med spidskålssalat
© wichmann+bendtsen

Spidskålssalat med kylling, jordbær og hasselnødder

20 minutter. På så kort tid kan du tilberede og servere en skøn sommersalat med kylling, spidskål, jordbær og hasselnødder. Velbekomme.

5. februar 2019 af Anne Larsen

Spidskålssalat med kylling, jordbær og hasselnødder

2 personer

14 hasselnødder
½ spidskål
1 tsk. koldpresset rapsolie
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 økocitron, saft og skal
2 kyllingebryster, 300 g i alt
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
2 grønne chilier, milde
10 jordbær

Tilbehør:

2 solide skiver lyst fuldkornsbrød

Sådan laver du salat med spidskål, kylling og jordbær

  • Rist nødderne, og gnid dem, så den yderste skal løsner sig. Del dem i halve.
  • Snit kålen meget fint. Put den i en skål, og vend den med rapsolie, salt, peber, citronsaft og lidt citronskal. Smag til.
  • Skær kyllingen i skiver, og svits dem i olivenolie på en pande. Krydr undervejs med salt og lidt friskkværnet peber.
  • Skær chilierne i ringe, og fjern ker­nerne. Rist ringene hurtigt i olivenolie på en ny pande, giv dem et let drys salt, og læg dem på fedtsugende papir.
  • Skær jordbærrene i halve eller kvarter, afhængigt af størrelsen.
  • Anret spidskålen med kylling, hasselnødder, jordbær og chiliringe.
  • Servér lunt brød til.

Find flere spændende og nærende salater her.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 518 kcal
Protein: 38,2 g
Fedt: 16,3 g
Kulhydrat: 59,2 g
Kostfibre: 9,3 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad forhindrer dig oftest i at træne?


I FORM anbefaler