Læs også

Melonsorbet

Den kuglerunde cantaloupemelon er fuld af saft og kraft.

Cantaloupe-melon

Melonernes dronning er den, der indeholder mest kalium. Den er desuden også rig på carotenoider, der giver kinderne glød ligesom sommersolen.

14. juli 2016 af I FORM

Kuglerund melon med enten netmønster eller grønne striber. Cantaloupe kan have vorter på skallen, og kødet er enten grønligt eller helt orange.

Det er en meget saftig melon, som smager mere kraftigt end de andre slags. Den regnes for den fineste af alle meloner.

Perfekt match

Den er god til desserter som frugtsalat og is. Prøv for eksempel at purere cantaloupe-melonen med æggehvider, honning og vanilje, og frys blandingen ned til en uimodståelig sorbet. Du kan også grave små melonkugler ud med en isske, hvilket ser ret blæret ud i både salater og gammeldags vafler.

Sidst, men ikke mindst, smager cantaloupe fantastisk, når den bliver blendet til en kølig suppe med ingefær, appelsinjuice og chili.

Bonusinfo

Cantaloupe er den af melonerne, som indeholder mest kalium. Desuden er den rig på carotenoider, der kan give kinderne glød ligesom sommersolen. Ifølge forskning ser man netop både sundere og mere attraktiv ud, når man spiser mange carotenoideholdige frugter og grønsager.

En anden god bonus er, at cantaloupes indhold af frugtsukker og svært nedbrydelige fibre ikke er særlig højt. Derfor er den ofte et sikkert frugtvalg, hvis du har en sart mave.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: