Cantaloupe – melonernes dronning
Cantaloupe-melon har en kraftig smag– og så indeholder den lidt ekstra gode vitaminer og mineraler i forhold til de andre meloner. Bliv klogere på den smukke, orange frugt her.
Cantaloupe-melon har en kraftig smag– og så indeholder den lidt ekstra gode vitaminer og mineraler i forhold til de andre meloner. Bliv klogere på den smukke, orange frugt her.
Den regnes for at være den fineste af de søde melon-typer: Cantaloupe-melonen med sit flotte og farvestrålende frugtkød.
Den er lidt kraftigere i smagen end de fleste andre meloner, og så indeholder den også ekstra mange næringsstoffer i form af kalium og C-vitamin.
Du kan kende den på sin kuglerunde form og på skallen, som enten prydes af et flot netmønster eller grønne striber. Cantaloupe kan desuden have såkaldte vorter på skallen, mens kødet er grønligt eller helt orange.
Tjek – faktisk er det en af de sundeste af melon-typerne.
Cantaloupe er fx den af melonerne, som indeholder mest kalium og C-vitamin. Den er rig på A-vitamin og på antioxidanter, herunder carotenoider, der kan give dine kinder en smuk sommerglød. Det er i øvrigt carotenoidernes farvestof, som står bag melonen flotte orange farve.
Dens lave indhold af frugtsukker og svært nedbrydelige fibre, gør den desuden til et mere sikkert frugtvalg, hvis du fx har en sart mave.
Læs mere om meloner: Hvilken er sundest
Meloner hører til blandt de mere kalorie-fattige frugter, og det gælder også for cantaloupe-melonen. Den indeholder 36 kalorier per 100 gram.
Læs også: Top 3: Her er de sundeste frugter
Næringsindhold | Pr. 100 g cantaloupe |
---|---|
Energi | 36 kalorier |
Protein | 1 g |
Fedt | 0,2 g |
Kulhydrat | 8 g |
Kostfibre | 1 g |
Kilde: DTU Fødevareinstituttet
Kig efter disse fem faktorer, når du skal undgå de overmodne eller umodne af slagsen.
Melonens søde frugtkød egner sig godt i desserter som frugtsalat og is. Prøv fx at purére cantaloupe-melonen med æggehvider, honning og vanilje, og frys blandingen ned til en uimodståelig sorbet.
Du kan også grave små melonkugler ud med en isske, hvilket ser ret blæret ud i både salater og gammeldags vafler.
Sidst, men ikke mindst, smager cantaloupe fantastisk, når den bliver blendet til en kølig suppe med ingefær, appelsinjuice og chili.
Her har vi samlet en række lækre opskrifter med cantaloupe. Velbekomme!
Hvis du ikke har taget hul på din cantaloupe-melon, så kan den opbevares ved stuetemperatur. Her kan den holde sig i op til 2 uger.
Når du først har taget hul på din cantaloupe-melon, skal den opbevares i køleskabet. Pak den ind i husholdningsfilm eller i en lufttæt beholder, så kan cantaloupe-melonen holde sig i ca. 1 uge i køleskabet.
Husk altid at skylle din melon, inden du skærer i den. Så undgår du at forurene frugtkødet med eventuelle virus eller bakterier fra skallen.
Bliv klogere på meloner med I FORMs guide til syv sunde meloner.