Cantaloupe-melon
Cantaloupe er melonernes dronning, og den der indeholder mest kalium. Den er desuden også rig på carotenoider, der giver kinderne glød ligesom sommersolen.
Cantaloupe er melonernes dronning, og den der indeholder mest kalium. Den er desuden også rig på carotenoider, der giver kinderne glød ligesom sommersolen.
Kuglerund melon med enten netmønster eller grønne striber. Cantaloupe kan have vorter på skallen, og kødet er enten grønligt eller helt orange.
Cantaloupe-melon er en meget saftig melon, som smager mere kraftigt end de andre slags. Den regnes for den fineste af alle meloner.
Cantaloupe er den af melonerne, som indeholder mest kalium. Desuden er den rig på carotenoider, der kan give kinderne glød ligesom sommersolen.
Ifølge forskning ser man netop både sundere og mere attraktiv ud, når man spiser mange carotenoideholdige frugter og grønsager.
En anden god bonus er, at cantaloupe-melonens indhold af frugtsukker og svært nedbrydelige fibre ikke er særlig højt. Derfor er cantaloupe ofte et sikkert frugtvalg, hvis du har en sart mave.
Den er god til desserter som frugtsalat og is. Prøv for eksempel at purere cantaloupe-melonen med æggehvider, honning og vanilje, og frys blandingen ned til en uimodståelig sorbet.
Du kan også grave små melonkugler ud med en isske, hvilket ser ret blæret ud i både salater og gammeldags vafler.
Sidst, men ikke mindst, smager cantaloupe fantastisk, når den bliver blendet til en kølig suppe med ingefær, appelsinjuice og chili.
Hvis du ikke har taget hul på din cantaloupe-melon, så kan den opbevares ved stuetemperatur. Her kan den holde sig i op til 2 uger.
Når du først har taget hul på din cantaloupe-melon, skal den opbevares i køleskabet. Pak den ind i husholdningsfilm eller sølvpapir, så kan cantaloupe-melonen holde sig i cirka 1 uge i køleskabet.
Her har vi samlet en række opskrifter med cantaloupe. Vi garanterer, at både smagen og sundheden er i top i alle opskrifter. Velbekomme!
Forkæl dig selv med en lækker sorbet med cantaloupe-melon i sommerens varme.
En nem og lækker morgenmad med cantaloupe melon, som du kan lave aftenen før og sætte i køleskabet. Så er den klar, når du står op.
Du kan nemt lave din egen sunde sushi med laks, cantaloupe-melon og asparges.
Den friske juice er fyldt med fibre og c-vitaminer og passer på dit hjerte.
Pift aftensmaden op med denne opskrift på bagt laks, brombærrelish og frisk melonsalat med cantaloupe-melon og gedeost.