Pæremelon – fyldt med gode fibre

Det er ikke uden grund, at pæremelonen har fået sit navn. Den har nemlig form som en pære og smager også derefter, og så er den fyldt med sunde sager.

pæremelon hel og overskåret

DEN LILLE PÆREMELON er ikke så udbredt herhjemme. Brug den som et eksotisk indslag til fx en brunch.

© iStock

Pæremelon, pepino, melonpære, quechua – den æggeformede pæremelon har mange navne.

Den lille melon vokser på en plante, der hører til natskyggefamilien, så botanisk adskiller den sig fra de øvrige melon-typer.

Smagen er en mellemting mellem melon og pære – mild og sart. Den kan dog også godt have noter af agurk – deraf navnet pepino, som betyder agurk på spansk.

Oprindeligt blev pæremelonen dyrket i de sydamerikanske Andesbjerge, men nu dyrkes den over det meste af verden. Den lille melon bliver ca. 13 cm lang og 7 cm i diameter, altså ikke meget større end et gåseæg. Skallen er flot gul med et hint af purpur.

pæremelon på busk

PÆREMELONEN STAMMER FRA ANDESBJERGENE, hvor den vokser på en buskagtig plante, som kan blive op til 1 meter høj.

© iStock

Hvad bruger man pæremelon til?


Den meget milde smag gør pæremelon velegnet til frugtsalater, hvor der indgår frugter med mere fyldig smag.

Den er også god til fiske- og kødretter, i en chutney eller til forretter med for eksempel kraftigt smagende kød som bresaola.

Du kan også spise den, som er – eventuelt med lidt citronsaft på. Det er en frisk og delikat snack, og samtidig får du tanket lidt op på kostfibre, jod og C-vitamin.