Hvilken melon er sundest?

Supermarkederne vrimler med lækre meloner. Er du på jagt efter den sundeste, får du her to gode bud fra ernæringsekspert Martin Kreutzer.

Cantaloupen

CANTALOUPEN indeholder godt med C-vitamin, så den er ikke et dumt valg.

© iStock

Søde, saftige, smagfulde meloner – så er det sommer! Hvilken af de populære fætre der er sundest, er ikke så enkelt at svare på, for det kommer an på, hvad du mener med “sund”.

Et lavt kalorieindhold sammenholdt med en dejlig frisk smag er generelt alle meloners helt store force. Når det kommer til næringsindhold, er der til gengæld mange andre frugter, der slår dem med længder.

Er du på udkig efter den melon med færrest kalorier, så er den populære og ofte billige netmelon et godt bud. Den indeholder kun 23 kcal pr. 100 gram.

Går du derimod efter vitaminer og en lidt højere koncentration af næringsstoffer, er cantaloupmelonen den, du skal smide i kurven.

Den lysegrønne melon med det orange frugtkød har nemlig et højt indhold af C-vitamin og også kalium, som bl.a. gavner dit blodtryk. Indholdet af kalorie er 30 pct. højere end i netmelonen, men som sagt er alle meloner faktisk ret kalorielette.

FÅ DEN BEDSTE MELON MED HJEM

lup

TJEK, AT MELONEN ER UDEN SKADER.

Gå fx uden om huller eller bløde pletter.

Øje

KIG PÅ FARVEN.

Vand- og honningmelon skal helst have et mat skær, og honningmelonen skal være gul, ikke grønlig.

BANK PÅ MELONEN MED FLAD HÅND.

En hul og dyb lyd er lig med en moden og fast melon

næse

BRUG NÆSEN.

Duften på honning og cantaloupmelon skal være sød, men ikke kvalm.

Kilde: Martin Kreutzer, ernæringsekspert

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 10/2022