Melonsalat med prosciutto, pinjekerner og bulgur

30 minutter
241 kcal

Opskrift på en melonsalat, der går rent ind – både på buffeten, tapasbordet og som tilbehør til rejer eller kyllingebryst. Kan også nydes solo som frokostret.

melonsalat

SALAT– Den deilige kombinasjonen av søt sommermelon og salt kjøtt tar deg nesten helt til Andalucía.

© wichmann+bendtsen

Melonsalat med prosciutto, pinjekerner og bulgur

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • ⅓ dl bulgur
  • cantaloupmelon
  • avocado
  • 50 g mozzarella
  • 8⅓ g pinjekerner
  • 41 g salat, fx rucola, feldsalat eller spinat
  • ⅓ håndfuld frisk basilikum
  • 23 g prosciutto eller serranoskinke

Til servering:

  • 1⅓ spsk. balsamicoglace
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Kog bulguren i henhold til anvisningen på emballagen, og stil til afkøling.
  • Skær melon i tern, snit avocadoen fint, skær mozzarella i mundrette bidder, og rist pinjekerner på en pande, til de tager farve.
  • Anret med alle de øvrige ingredienser. Top med peber, og servér med glace.

TIP: Salaten kan sagtens spises alene – fx som en frokostret. Pinjekerner kan erstattes af saltede mandler.

TIP: Du kan lave din egen glaze ved at koge balsamico eddike op og lade den småsimre i ca. 10 min., til den er reduceret/blevet tyk.