Bittermelon

Den kinesiske supermelon har været brugt i kinesisk medicin i årtusinder, og menes at kunne hæmme kræftcellers evne til at udnytte sukker.

Bittermelon er en kinesisk mirakeljuice til wokken!

Bitter melon har en ujævn grøn-gul skal, ligner en rynket agurk og er i virkeligheden en kinesisk grønsag i familie med squash. Smagen er ekstremt bitter. Man kan finde den hos små grønthandlere i storbyerne.

Perfekt match

I Asien bliver bitter melonen lynstegt i wokretter, men den bruges også flittigt i det caribiske og indiske køkken, ligesom man nogle steder presser saften ud af den og drikker den som juice.

Bonusinfo

Juice fra bitter melon har været brugt i årtusinder i kinesisk medicin, og nu har dyreforsøg vist, at den kan dræbe kræftceller i bugspytkirtlen og brystet.

Forskerne undersøger nu, om den har samme effekt på mennesker. Teorien er, at melonen hæmmer kræftcellernes evne til at udnytte sukker, så de ikke får næring og dør.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background