Yoghurt med frugt og hjemmelavet granola

40 minutter
212 kcal

Yoghurt med frugt er altid godt til morgenmad, men med en hjemmelavet granola hæver du lige overliggeren.

Skål med yoghurt, frugt og hjemmelavet granola

KNAS KNAS! En sprød, hjemmelavet granola gør lige lidt ekstra for din sædvanlige morgenyoghurt med frisk frugt.

© wichmann+bendtsen

Yoghurt med frugt og hjemmelavet granola

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person / 1 stort glas

Hjemmelavet granola:

  • 2 æggehvide
  • 6 spsk. blødt smør
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 knsp. havsalt
  • 6 spsk. akaciehonning
  • 8 dl havregryn
  • 2 dl afskallede hasselnødder
  • 2 dl hakkede dadler

Til anretning:

  • 4 skiv. melon
  • 10 vindruer
  • 3 dl yoghurt naturel eller skyr
  • 4 spsk. granola

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 125 gr. varmluft.
  • Pisk æggehviden luftig.
  • Tilsæt smør, vanilje og salt, og rør rundt. Kom herefter de øvrige ingredienser i, og bland det hele godt sammen.
  • Fordel granolablandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i 15 min.
  • Vend rundt, og bag i yderligere 15 min., til granolaen er gylden og godt sprød.
  • Skær melon i skiver, og halvér druerne.
  • Anret yoghurten med melon, druer og et par skefulde sprød granola.
  • Opbevar resten af granolaen i et glas med tætsluttende låg. Granolaen skal være helt kold, før du hælder den på glas.

TIP! Granolaen smager også ret så godt på koldskål.