Granatæble – en lækker genvej til mere af det sunde
Det kræver lidt pillearbejde, men smagen er det hele værd. Og hælder du granatæblekerner i en grov kålsalat, glider kålen pludselig langt nemmere ned.
Det kræver lidt pillearbejde, men smagen er det hele værd. Og hælder du granatæblekerner i en grov kålsalat, glider kålen pludselig langt nemmere ned.
Det er en slags frugternes Kinder-æg, for det nærmest magiske granatæble indeholder hele tre ting: noget overraskende (de poppende kerner), noget sødt (det lækre frugtkød) og noget læskende (en stor mængde saft).
Granatæbler kræver lidt pillearbejde, men smagen er hele besværet værd.
Her guider vi dig til, hvordan pillearbejdet går lidt nemmere, vi gør dig klogere på sundhedseffekten, og så fortæller vi dig, hvordan du bruger granatæbler i en stribe lækre retter.
Granatæbler indeholder meget vand og giver dig derfor kun ganske få kalorier, 67 kcal. for 100 gram. Det er dermed en ret kaloriefattig måde at tilføre 'lækkerhed' til fx dine salater, morgenskyr og kager.
Den søde smag kan først og fremmest gøre underværker i fx en grov kålsalat og dermed få dig til at spise mere af den.
Sundhedsgevinsterne ved selve granatæblet har været undersøgt i flere forsøg på henholdsvis celleniveau, dyr og mennesker. Generelt skal der dog flere forsøg til, før der kan fastslås en effekt på mennesker.
Vi har samlet tre af de effekter, som man ofte associerer med granatæbler, og undersøgt, hvor langt forskerne er nået.
Indrømmet – det er ikke nemt at skrælle granatæbler. Skallen er tyk, kernerne er presset sammen bag hvide hinder, og saften sprøjter ud, så snart du går i gang.
Kom godt i mål med vores guide.
Granatæbler skal opbevares køligt, tørt og på et ventileret sted væk fra direkte sollys.
Er du i tvivl om, hvad du egentlig kan bruge granatæbler til – ud over at strø dem på salater? Så har vi lidt inspiration til dig lige her.