Spidskålssalat med blåbær, granatæblekerner, valnødder og feta

15 minutter
391 kcal

Denne sensommersalat serveres med blåbær og valnødder, som både giver næring og knas. Hav denne friske salat klar på kun 15 minutter. Velbekomme!

Salat med blåbær

Har du travlt, kan du i en del supermarkeder købe granatæblekerner klar til brug.

© wichmann+bendtsen

Spidskålssalat med blåbær, granatæblekerner, valnødder og feta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 14 halve valnøddekerner
  • 200 g spidskål
  • 100 g salat, her en blanding af radicchio, frisé og hjertesalat
  • 4 spsk. granatæblekerner
  • 2 spsk. vinaigrette
  • 100 g blåbær
  • 100 g feta

Vinaigrette:

  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Evt. tilbehør:

  • 2 skiv. fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

  • Rist valnøddekerner let på en tør stegepande.
  • Snit spidskål fint, og riv eller snit salaterne i passende stykker.
  • Skær granatæblet tværs over, og hold en halvdel ad gangen ind over en skål, mens du banker på skallen med en ske – det får kernerne til at løsne sig. Sørg for at have et forklæde på, for det kan godt sprøjte.
  • Ryst eller pisk vinaigretten grundigt sammen, og smag til.
  • Mix kål og salat, anret det i en skål eller på to tallerkener, og dryp med vinaigretten.
  • Anret salaten med valnødder, granatæblekerner, blåbær og smuldret feta.
  • Server evt. ristet rugbrød til.