Klementinkage med kanel og kardemomme

Vi har ladet os forføre af syrligt søde citrusfrugter med en lækker klementinkage med kanel og kardemomme. Perfekt til gæster eller bare dig selv!

Klementinkage med kanel og kardemomme

BRUG OGSÅ CITRUSFRUGTER – i en lækker kage med kanel og kardemomme.

© wichmann+bendtsen

Klementinkage med kanel og kardemomme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 klementiner
  • ½ dl boghvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. natron
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. kardemomme
  • ¼ dl kokossukker, alternativt almindeligt sukker
  • ¼ dl græsk yoghurt
  • ½ æg
  • ¾ spsk. rapsolie

Topping:

  • ⅓ dl græsk yoghurt
  • ¼ spsk. ahornsirup
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ klementin
  • ¼ granatæble
  • ¼ håndfuld mynte

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 gr.
  • Skræl klementinerne. Fjern så meget af det hvide som muligt. Skær i tern. Gem den saft, der løber fra, når du skærer.
  • Put mel, bagepulver, natron, vanilje, krydderier og sukker i en skål, og rør sammen.
  • Tilsæt græsk yoghurt, klementintern, klementinsaft, æg og olie, og vend rundt, til du har en jævn dej.
  • Hæld dejen i en kageform på ca. 24 cm i diameter, og bag 45 min., til kagen er let gylden.
  • Lad kagen køle af, mens du forbereder toppingen. Rør yoghurt, ahornsirup og vaniljepulver sammen. Smør det ud på kagen i et jævnt lag.
  • Skræl klementinen, og skær i tynde skiver. Vrist kernerne fri af granatæblet. Pynt kagen med klementinskiver, granatæblekerner og mynte.

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.

TIP! Du kan nemt tilpasse kagen til forskellige årstider – om sommeren vil den fx smage lækkert med ferskner i stedet for klementiner.