Hytteost-fladbrød – lækkert og sundt

Det er sprødt, smager let af grillet ost, er proppet med protein og kræver kun to simple ingredienser. Her får du opskriften på det populære hytteost-fladbrød og masser af inspiration til lækkert fyld.

hytteost-fladbrød med fyld af kalkun og salat

FLADBRØD MED HYTTEOST er lækkert, sprødt og sundt – og så kræver det kun 2 ingredienser.

© iStock

Hytteost-fladbrød

Nemt, sundt, low carb, glutenfrit – og proppet med proteiner! Prøv det populære fladbrød, der kun har 2 ingredienser plus lidt krydderier. Perfekt til en wrap eller sandwich.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 æg
  • 200 g hytteost, 4 %
  • havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Evt. oregano, hvidløg

Sådan laver du hytteost-fladbrød

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Blend æg, hytteost, salt og peber til en glat masse.
  • Hæld den flydende masse ud på en bradepande med bagepapir.
  • Drys evt. med oregano, hvidløgspulver, chiliflager eller dit yndlingskrydderi.
  • Bag i ovnen i ca. 20 min., til fladbrødet er fast og har en gylden overflade.
  • Lad brødet køle af, og del det i mindre stykker, der passer til fx en wrap eller sandwich. Træk forsigtigt bagepapiret af, og flyt gerne brødstykkerne over på en bagerist, så de kan stå og “tørre” lidt.
  • Fyld brødene med dit yndlingsfyld, fx salat, kylling, tomat, rødløg og pesto.

1 Hvorfor er hytteost-fladbrød så populært?


Hytteost-fladbrød er en af de madtrends, som er gået viralt på sociale medier som TikTok. Hvorfor det er blevet så stort et hit, kommer selvfølgelig an på, hvem du spørger...

Vi kan komme på (mindst) 3 gode grunde:

  • NEMT: Det er super simpelt at lave – kun 2 ingredienser, lidt krydderier, ind i ovnen, og du er stort set i mål.
  • SUNDT OG MÆTTENDE: Det er glutenfrit, low-carb, smækfyldt med proteiner fra både hytteost og æg, og det mætter godt og længe.
  • LÆKKER, SPRØD OSTESMAG: Hytteost giver en lækker smag af grillet, smeltet ost – i en sundere udgave.

Til gengæld kommer du til at skulle hente dine kostfibre et andet sted – i modsætning til andet bagværk, er der nemlig stort set ingen af de vigtige fibre i et hytteost-fladbrød.

2 Idéer til dit hytteost-fladbrød


Fladbrødet smager fantastisk i sig selv – og du kan variere i det uendelige ved blot at krydre med fx chili og oregano eller drysse med kerner og frø.

Fladbrød med kerner

TOP DIT FLADBRØD MED SESAMFRØ OG SOLSIKKE- OG GRÆSKARKERNER, før du kommer det i ovnen.

© iStock

Det er også helt oplagt at bruge dit fladbrød som rammen om en sund sandwich eller wrap:

Her får du 3 gode bud på lækkert fyld i dit fladbrød

Hytteost-fladbrød med varmrøget laks

Masser af protein og sunde fedtstoffer! Hvis du er til varmrøget laks, vil du elske denne sandwich.

Ingredienser til fyld i 2 stk. fladbrød
½ rød peberfrugt
1 lille rødløg
100 g varmrøget laks
2 håndfulde rucola

Dressing
1 dl yoghurt natural
1 citron, saften
1 spsk. flydende honning
Havsalt
Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du
Skær løg i tynde ringe og peberfrugt i fine strimler. Fordel på dit hytteost-fladbrød sammen med laksen. Bland ingredienserne til dressingen og fordel oven på fyldet, før du folder fladbrødet til en sandwich.

Hytteost-fladbrød med kylling, spidskål, persillepesto og hasselnødder

Kylling er et hit, når det kommer til en ekstra mættende, sund og lækker frokost eller aftensmad. Og det smager ekstra godt sammen med det "ostede" hytteost-fladbrød.

Ingredienser til fyld i 2 stk. fladbrød
2 kyllingebrystfilet
¼ spidskål
Lidt ekstra jomfruolivenolie til stegning

Persillepesto
40 g pinjekerner
3 håndfulde bredbladet persille, friskhakket
½ dl ekstra jomfruolivenolie
¼ citron, saften
50 g parmesan, fintrevet
½ fed hvidløg
Havsalt
Sort peber, frikskværnet

Topping
1 håndfuld hasselnødder
1 håndfuld frisk, bredbladet persille, friskhakket

Sådan gør du
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og steg dem i lidt olivenolie. Snit spidskålen fint. Riv parmesan, blend den med de øvrige ingredienser til persillepestoen, og smag til med salt og peber.
Rist hasselnødderne og gnid dem, indtil den yderste skal løsner sig. Fjern skallen og hak dem groft. Hak også den bredbladede persille.
Til slut fordeler du kylling, spidskål og pesto på de to hytteost-fladbrød og topper dem med persille og hasselnødder.

Hytteost-fladbrød med avocado, tomat og mozzarella

En klassisk vegetarsandwich i nye klæder.

Ingredienser til fyld i 2 stk. fladbrød
2 avocadoer
¼ rødkål
2 stk mozzarella, hel
8-10 cherrytomater

Basilikumpesto
40 g pinjekerner
3 håndfulde basilikum, frisk
½ dl ekstra jomfruolivenolie
¼ citron, saften
50 g parmesan, fintrevet
½ fed hvidløg
Havsalt
Sort peber, frikskværnet

Topping
1 håndfuld sesamfrø
1 håndfuld basilikum, frisk

Sådan gør du
Skær avokado og mozzarella i skiver. Snit rødkålen fint og halver cherrytomater. Riv parmesan, blend den med de øvrige ingredienser til basilikumpestoen, og smag til med salt og peber. Rist sesamfrø på panden.
Fordel fyld og pesto på hytteost-fladbrødene og top med sesamfrø og frisk basilikum.

3 Mit fladbrød vil ikke slippe bagepapiret


Dit fladbrød med hytteost kommer ud af ovnen, gyldent, velduftende og klar til at sætte tænderne i ... men ARGH, det vil ikke slippe bagepapiret!

Du kan godt vælge den løsning, der hedder at smøre bagepapiret med lidt olivenolie eller anden planteolie, men det er faktisk ikke nødvendigt.

Prøv i stedet følgende: Når dit fladbrød er kølet lidt af, gerne på en rist, skal du løsne kanterne med en spatel, før du vender fladbrødet om på fx et spækbræt, så bagepapiret vender opad. På den måde kan du nemmere hive bagepapiret af, uden at dit fladbrød går i stykker.

Det er selvfølgelig også vigtigt, at dit fladbrød er gennembagt. Hvis det stadig er lidt blødt og ubagt i bunden, skal du prøve at give det nogle minutter mere. Læg evt. et stykke bagepapir hen over, så det ikke brænder på i toppen.

hytteost-fladbrød ubagt klar til at komme i ovnen

SÅDAN SER DIT UBAGTE FLADBRØD MED HYTTEOST UD før du kommer det i ovnen.

© iStock
hytteost-fladbrød nybagt

ET VOILÀ: OG SÅDAN SER DIT FLADBRØD UD, når det er færdigbagt.

© iStock

4 Kan man fryse et hytteost-fladbrød?


Ja, du kan sagtens fryse dit hytteost-fladbrød. Sørg for, at det er kølet helt af, før du skærer det ud i passende stykker. Læg bagepapir eller film mellem hvert stykke, og kom dem i en lufttæt frostpose eller beholder.

Læs også: Hvor lang tid holder din mad i fryseren?