5 sunde grunde til at spise hytteost

Hytteost er et hit – også for din sundhed. Få styr på, hvorfor du bare skal spise løs af den milde, særlige ost.

En skål med hytteost

HYTTEOST ER POPULÆR SOM ALDRIG FØR – og det kan vi godt forstå. To af de helt store plusser er høj mæthed for få kalorier.

© iStock

1 Rig på proteiner


Hytteost har med 13 g protein per 100 g et højt proteinindhold på linje med æg. Det er dermed langt højere end mejeriprodukter som mælk og yoghurt – og slår endda også protein-darlingen skyr.

Det høje proteinindhold betyder, at hytteost mætter virkelig godt i lang tid.

Læs også: Top 20 – her får du flest proteiner

2 Få kalorier


Hytteost er særdeles kaloriefattigt – især hvis du vælger den variant med en fedtprocent på 1,5 pct.

Det kornede mejeriprodukt er derfor helt oplagt som en del af en varieret og sund kost, hvis du vil tabe dig eller bare gerne vil holde vægten.

3 God kilde til kalk


Din krop kan ikke selv danne kalcium, eller kalk om du vil. Derfor er det godt at være opmærksom på at få kalk via kosten.

Her er hytteost – også – din ven, ligesom alle andre mejeriprodukter i øvrigt.

Med en klat hytteost på salaten eller på dine madder får du et fint skud kalk til dine knogler og tænder.

Læs også: 1 ud af 3 kvinder får knogleskørhed

4 Sunde vitaminer og mineraler


Når du spiser hytteost, kan du glæde dig over, at den hvide, klumpede favorit også forsyner dig med en bred vifte af sunde vitaminer og mineraler.

Det gælder ikke mindst A-vitamin, B12-vitamin, kalium og selen.

5 Nem at bruge i din madlavning


Da hytteost ikke er en lagret ost, er smagen meget blid og neutral. Det er en klar fordel, idet den så passer til næsten alt og er nem at "smugle” ind i dine normale retter.

Du kan fx blende den med i din guacamole. Du kan hælde den i din pandekagedej, i dine hjemmebagte boller og i dit tærtefyld, eller du kan helt enkelt komme den oven på dine rugbrødsmadder.

Læs også: Hytteost er et hit: Sådan bruger du den