Rosenkåls-cæsarsalat med croutoner af kikærter

45 minutter
406 kcal

Denne anderledes version af den klassiske cæsarsalat er både spændende og fuld af smag. Brødcroutonerne bliver erstattet med sprøde kikærter, som lige pifter proteinindholdet en tak op. Skal du lave aftensmad uden kød, så er denne rosenkål-cæsarsalat en oplagt mulighed. Velbekomme!

Cæsarsalat med rosenkål

GRØN OG KNASENDE ROSENKÅLS-CÆSARSALAT Opdater den klassiske cæsarsalat med denne opskrift, som er uden kylling men stadig fyldt med proteiner.

© wichmann+bendtsen

Rosenkåls-cæsarsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 rosenkål (kan erstattes af fx spidskål)
  • ½ avocado
  • 1 forårsløg
  • ½ æble
  • 2 spsk. parmesan, revet

Croutoner:

  • 120 g kikærter, fra dåse
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. krydderier, fx rosmarin, timian, oregano eller basilikum
  • ½ tsk. havsalt
  • tsk. hvidløgspulver

Dressing:

  • 4 spsk. skyr eller græsk yoghurt
  • ½ økocitron, saft og fintrevet skal
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • 2 spsk. parmesan, revet
  • ¼ tsk. dijonsennep
  • ½ spsk. akaciehonning
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du cæsarsalat i vegetar-udgave

  • Forvarm ovnen til 200°.

  • Hæld væden fra kikærterne. Fordel dem på et rent viskestykke, og tør dem forsigtigt. Hæld dem over i en skål med olivenolie, og rør rundt, til de er dækkede af olien. Tilsæt valgfrie krydderier, og rør igen grundigt, til kikærterne er helt dækkede. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag i cirka 30 min., eller til de er sprøde.

  • Kassér rosenkålenes yderste blade, og snit resten i fine skiver. Skær avocado og forårsløg i fine skiver, og æbler i tern.

  • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt og peber.

  • Anret rosenkålen med avocado, æble, forårsløg, parmesanflager og croutoner af kikærter på toppen. Servér dressingen ved siden af.