Slank livret: Cæsarsalat

med kylling og parmesan

16. august 2009 af I FORM-redaktionen

Cæsarsalat

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

75 g romainesalat (eller hjertesalat)

50 g grønne kålblade (enten de fine sarte blade af rosenkål eller strimlet spidskål)

60 g groft speltbrød i terninger

1 tsk. æbleeddike

1 fed hvidløg

½ hårdkogt æg

Saft af ½ citron

Salt og peber

Worchestersovs

3 dråber valnøddeolie

100 g grillet kyllingefilet

15 g valnødder

15 g parmesanost (30+) i flager

Sådan gør du

  • Skyl salat og kål, og pluk salaten i mindre, men ikke for små stykker. Snit kålen fint. Lad salat og kål dryppe af på et klæde. Halver hvidløget, og gnid brødstykkerne med det halve fed, og vend dem i eddiken. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i 7-10 min., til de er sprøde.
  • Grillsteg kyllingen. Purer æg, det andet halve fed hvidløg, citronsaft, Worchestersovs og olie til en cremet dressing. Smag til med salt og peber.
  • Vend salatbladene i dressingen, og læg kyllingestykker, valnødder og parmesanost over. Drys de sprøde croutoner på i sidste øjeblik, så de ikke når at blive bløde.

næringsindhold pr. person

Energi: 546 kcal

Protein: 41 g

Fedt: 25 g

Kulhydrat: 45 g

Kostfibre: 7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: