Cæsarsalat
1 person
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Tid i alt: 30 minutter
INGREDIENSER
75 g romainesalat (eller hjertesalat)
50 g grønne kålblade (enten de fine sarte blade af rosenkål eller strimlet spidskål)
60 g groft speltbrød i terninger
1 tsk. æbleeddike
1 fed hvidløg
½ hårdkogt æg
Saft af ½ citron
Salt og peber
Worchestersovs
3 dråber valnøddeolie
100 g grillet kyllingefilet
15 g valnødder
15 g parmesanost (30+) i flager
Sådan gør du
- Skyl salat og kål, og pluk salaten i mindre, men ikke for små stykker. Snit kålen fint. Lad salat og kål dryppe af på et klæde. Halver hvidløget, og gnid brødstykkerne med det halve fed, og vend dem i eddiken. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i 7-10 min., til de er sprøde.
- Grillsteg kyllingen. Purer æg, det andet halve fed hvidløg, citronsaft, Worchestersovs og olie til en cremet dressing. Smag til med salt og peber.
- Vend salatbladene i dressingen, og læg kyllingestykker, valnødder og parmesanost over. Drys de sprøde croutoner på i sidste øjeblik, så de ikke når at blive bløde.
næringsindhold pr. person
Energi: 546 kcal
Protein: 41 g
Fedt: 25 g
Kulhydrat: 45 g
Kostfibre: 7 g