Uge 1 • Kostplan 1800 kcal

Denne ugeplan er til dig på I FORM kostplan 1800 kcal, der gerne vil have forslag til, hvad du kan spise til alle måltider. Det sikrer en varieret og sund kost – og sparer tid.

Kostplan 1800 kcal uge 1 – Spidskålssalat med kikærter

Velkommen til den første uge med din I FORM kostplan 1800 kcal. Ud fra kostplanen kan du sammensætte dine egne måltider, men hvis du gerne vil have helt konkrete forslag til, hvad du kan spise, så er denne ugeplan lige noget for dig.

Du kan følge ugeplanen slavisk eller nøjes med at bruge den som inspiration til enkelte måltider.

Spiser du fx frokost i en kantine, kan du vælge at sammensætte denne ud fra grøntsags-, protein- og fedtlisten i din kostplan 1800 kcal og så følge ugeplanen herunder til dagens øvrige måltider.

Fordelen ved at følge ugeplanen er, at du med garanti vil ramme det rette kalorieindtag, at du slipper for at finde på retter, og at du er sikret dejligt mættende råvarer med masser af vitaminer, mineraler og kostfibre.

Ugens kostplan


Klik på plusset for at se, hvad du kan spise de enkelte dage (+)

Uge 1 • 1800 kcal om dagen

MANDAG

Kostplan, frokost – Salat med kål og kikærter
© wichmann+bendtsen

MANDAG

Morgenmad

  • 1 stort glas vand med citronsaft
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld jordbær

Frokost

  • ½ tallerkenfuld agurk og peberfrugt i stænger
  • 1 kyllingefilet toppet med 1 dl hytteost
  • Sød chilisauce, frisk chili og forårsløg

– eller følg vores opskrift:
Lækker salat med spidskål, ristede kikærter og avocado (se foto ↑)
(15 minutter • 435 kcal)

Aftensmad

  • 1 stor tallerkenfuld spidskål og ærter vendt i citronsaft og ½ spsk. olivenolie
  • 1 stor bøtte rejer
  • 20 saltmandler
  • 1 skive groft brød
  • Dild

– eller følg vores opskrift:
Bagt torsk med perlebygsalat og bønnefritter
(30 minutter • 566 kcal)

Mellemmåltid 1

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • 1 skive fuldkornsrugbrød
  • 2 skiver kyllingepålæg

Mellemmåltid 2

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • Gulerodsstænger
  • Dip af 1½ dl græsk yoghurt rørt op med lidt ketchup, paprika, hvidløg, salt og peber (lav evt. ekstra til tirsdag)

TIRSDAG

Kostplan, aftensmad - spinatvafler
© wichmann+bendtsen

TIRSDAG

Morgenmad

  • 1 stort glas vand med citronsaft
  • 1½ dl havregryn med 2-3 dl minimælk og ½ banan

Frokost

  • 1 stor portion babyspinat + papirstynde blomkålsskiver
  • Top med friske krydderurter + 4 spsk. feta tern + 1 dl edamamebønner
  • Hertil 1 fiskefrikadelle

– eller følg vores opskrift:
Broccolisalat med kylling
(25 minutter • 442 kcal)

Aftensmad

  • 1 lille fuldkornspandekage med salat, peberfrugt og løg
  • ½ avocado
  • Ca. 100 g krydret hakket oksekød
  • Krydderurter og syltede rødløg

– eller følg vores opskrift:
Spinatvafler med rejer og blandet salat (se foto ↑)
(20 minutter • 549 kcal)

Mellemmåltid 1

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • Gulerodsstænger
  • Dip af 1½ dl græsk yoghurt rørt op med lidt ketchup, paprika, hvidløg, salt og peber

Mellemmåltid 2

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • 1 lille bæger Cultura med myslitop

ONSDAG

Kostplan, morgenmad – Omelet
© wichmann+bendtsen

ONSDAG

Morgenmad

  • 1 stort glas vand med citronsaft

Omelet (se foto ↑) lavet af:

  • 2 store æg
  • Et skvæt minimælk
  • En håndfuld spinat
  • Hertil peberfrugt og tomater

Frokost

  • 1 stor portion stegte grønne bønner
  • 5 skiver stegt kalkunbacon i tern
  • 1 dl stegt tofu
  • 4 spsk. sesamfrø

– eller følg vores opskrift:
Agurkebåde med æggesalat
(30 minutter • 428 kcal)

Aftensmad

  • 1 stor portion napolitana mix
  • Cherrytomater
  • 2 store æg
  • 25 oliven

– eller følg vores opskrift:
Kartoffelporre suppe med kalkunbacon
(30 minutter • 545 kcal)

Mellemmåltid 1

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • 1 lille bæger Cultura med mysli-top

Mellemmåltid 2

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • 2 håndfulde jordbær + 10 mandler

TORSDAG

Kostplan, frokost – Laks med hummus
© wichmann+bendtsen

TORSDAG

Morgenmad

  • 1 stort glas vand med citronsaft
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld blåbær

Frokost

  • 1 stor portion fintsnittet hvidkål
  • ½ håndfuld saltede mandler
  • 300 g rejer
  • 2 spsk. creme fraiche-dressing

– eller følg vores opskrift:
Laksefilet med grøntsagsstænger og hummus (se foto ↑)
(20 minutter • 413 kcal)

Aftensmad

  • 1½ dl fuldkornspasta blandet med squashstrimler
  • Tomatsauce med 1½ dl røde linser og krydderier

– eller følg vores opskrift:
Blomkålscouscous med krydret kylling
(20 minutter • 644 kcal)

Mellemmåltid 1

– valgfrit tidspunkt på dagen

1 smoothie af:

  • 2½ dl minimælk
  • ½ banan
  • Vaniljepulver
  • Isterninger

Mellemmåltid 2

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • 1 dl fuldkornspasta (nyd evt. til aftensmaden)

FREDAG

Kostplan, aftensmad – Burger-menu kalorielet
© wichmann+bendtsen

FREDAG

Morgenmad

Greenie lavet af:

  • 1 håndfuld spinat
  • Et par frosne broccoli-buketter
  • 1 spsk. frosne edamamebønner
  • 1 dl juice
  • ½ banan
  • 1 medjool daddel
  • Isvand
  • Evt. 1 tsk. peanutbutter

Frokost

  • 1 stor portion rucola
  • 1 hakkebøf
  • 1 dl guacamole + krydderurter

– eller følg vores opskrift:
Blomkålsbolle med tunsalat
(30 minutter • 442 kcal)

Aftensmad

  • Wok med svampe, peberfrugt, forårsløg, gulerod og broccoli
  • Ca. 150 g svinemørbrad i strimler
  • 4 spsk. ristede pinjekerner
  • Hertil 1 dl brune ris blandet med revet blomkål

– eller følg vores opskrift:
Burgermenu med færre kalorier (se foto ↑)
(15 minutter • 636 kcal)

Mellemmåltid 1

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • 2 små tern mørk chokolade

Mellemmåltid 2

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • 1 skive fuldkornsrugbrød
  • 2 skiver skinke

LØRDAG

Kostplan, morgenmad – Pandekage med bær
© wichmann+bendtsen

LØRDAG

Morgenmad

  • 1 stort glas vand med citronsaft

1 pandekage (se foto ↑) lavet af:

  • 1 banan
  • 1 stort æg
  • 1 spsk. havregryn
  • Steg i lidt olie
  • Top med 1 spsk. skyr og 1 spsk. syltetøj eller en håndfuld bær

Frokost

  • 1 peberfrugt halveret og fyldt med spinat og soltørrede tomater
  • 1 stykke bagt laks
  • 4 spsk. ristede pinjekerner

– eller følg vores opskrift:
Kold ærtesuppe med rejer
(20 minutter • 425 kcal)

Aftensmad

  • 1 stor portion fintsnittet spidskål og radiser
  • 1 dåse tun
  • 1 ½ dl kold fuldkornspasta
  • Masser af dild
  • ½ avocado
  • Vinaigrette af 1 spsk. olie og 1 spsk. citronsaft

– eller følg vores opskrift:
Koteletter i fad med pikantost
(25 minutter • 622 kcal)

Mellemmåltid 1

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • ½ fuldkornsbolle med skinke

Mellemmåltid 2

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • 1 æg (nyd evt. blødkogt til morgenmaden eller smilende til frokost eller aftensmad)

SØNDAG

Kostplan, aftensmad – Spidskåls-wraps med blomkålsdeller
© wichmann+bendtsen

SØNDAG

Morgenmad

  • 1 stort glas vand med citronsaft
  • 1 skive rugbrød med 2 skiver ost
  • Peberfrugt og gulerodsstænger

Frokost

  • Salat af rucola, agurk og små blomkålsbuketter
  • 1 håndfuld bær
  • 1 håndfuld nødder
  • 2 kyllingefrikadeller

– eller følg vores opskrift:
Blomkålsbolle med tunsalat
(30 minutter • 442 kcal)

Aftensmad

  • 1 lille kotelet
  • 1 dl couscous
  • 1 stor portion strimlet hvidkål
  • 3 spsk. cremefraiche dressing
  • 10 hakkede mandler

– eller følg vores opskrift:
Spidskålswraps med blomkålsdeller (se foto ↑)
(30 minutter • 586 kcal)

Mellemmåltid 1

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • 1 blødkogt æg (nyd evt til morgenmaden.)

Mellemmåltid 2

– valgfrit tidspunkt på dagen

  • 1½ dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. mysli
  • ½ pære

VALGFRI DAG (FRIKORT)

Tallerken med stykker af chokoladekage og hindbær
© wichmann+bendtsen

VALGFRI DAG (FRIKORT)

Husk, at du også kan benytte 1 x frikort.

Fx til at spise 1 stykke kage (prøv evt. vores lækre chokoladekage - eller skifte 1 af ugens måltider ud med en pizza el.lign.