Burger-menu med færre kalorier

15 minutter
636 kcal

En burger-menu med alt det gode. Bare lidt lettere. Både at lave og forbrænde. Fritterne er skiftet ud med salat, og så har vi kun brugt halvdelen af burgerbollen.

Burger med salat

DENNE BURGER SERVERES MED EN MÆTTENDE SALAT I STEDET FOR FRITTER – Det gør en verden til forskel for kalorieindholdet.

© wichmann+bendtsen

Burger-menu med færre kalorier

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 220 g hakket oksekød, max 12 %
  • 2 skiv. mager ost
  • 2 burger underboller
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. ketchup
  • 4 salatblade
  • 1 stor tomat
  • Syltede rødløg
  • Syltede agurker

Salat:

  • 200 g spidskål
  • 100 g rødbede
  • 150 g grønne bønner
  • Brøndkarse
  • Citronsaft
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværmet

Sådan gør du

  • Varm olien op på en pande.
  • Form to bøffer og steg, som du ønsker. Placér en skive ost på hver bøf, lige inden bøfferne er, som du vil have dem.
  • Snit spidskål fint, og riv den skrællede rødbede. Vend med optøede bønner og brøndkarse, og dryp med citron, salt og peber.
  • Lun boller på en brødrister, og smør med ketchup og mayo.
  • Anret salat, skiver af tomat og bøfferne på brødet.
  • Top med syltede rødløg og agurker.
  • Servér burgerne med salaten ved siden af.