Cremet kartoffel-porresuppe med kalkunbacon og croutoner

30 minutter
545 kcal

Her får du en af vores absolut favorit supper - spækket med sunde sager, der giver fylde og mæthed, og så toppet med alt det lækre. Prøv vores kartoffel-porresuppe med kalkunbacon, rugbrødscroutoner og frisk timian.

Kartoffel-porre suppe med bacon

HER HAR VI DRYSSET MED FRISK TIMIAN – men suppen er også lækker med et drys purløg, hvis du har sådan en plante i vindueskarmen eller haven.

© wichmann+bendtsen

Cremet kartoffel-porresuppe med kalkunbacon og croutoner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 2 tsk. smør
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 5 dl vand
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 dl fløde, 9 %

Topping:

  • 16 skiv. kalkunbacon
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 skiv. fuldkornsrugbrød
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Evt. frisk timian

Sådan gør du

  • Skær skrællede kartofler i små tern, hvidløg i helt små stykker og porrer i skiver. Brun i lidt af smøret i en gryde, svits grøntsagerne, og kog herefter op med bouillon, vand, salt og peber.
  • Lad simre under låg i 15 min.
  • Skær kalkunbacon i små tern, og steg på en varm pande.
  • Varm olie op på en anden pande, og steg rugbrød skåret i små tern. Krydr med salt og peber.
  • Blend suppen. Tilsæt fløde, og servér med bacon, croutoner og evt. frisk timian på toppen.

TIP! Brug almindelige spisekartofler og ikke bagekartofler til suppen. Så får du stivelse nok til, at suppen jævnes, men ikke så meget, at den bliver klistret.

TIP! Hvis du kan lide en suppe med lidt at tygge på, kan du tage lidt af fyldet fra, inden du blender suppen, og tilsætte det igen, efter du har blendet.