Kanelsnegle i fad – uden smør og sukker
Voila! En nem og lækker opskrift på lidt sundere kanelsnegle. Plus en masse tips til at bage lækre, svampede og snaskede snegle.
Voila! En nem og lækker opskrift på lidt sundere kanelsnegle. Plus en masse tips til at bage lækre, svampede og snaskede snegle.
Prøv vores nemme opskrift på lidt sundere kanelsnegle i fad. Opskriften er uden smør og sukker, men det er der ingen, der opdager. I denne opskrift har vi valgt at sætte sneglene tæt sammen i en springform, så de tilsammen danner en kage. Det er naturligvis helt op til dig, om du i stedet vil bage sneglene i bradepande eller enkeltvis på en bageplade.
TIP: Du kan også bage kanelsneglene enkeltvis på en bradepande. Så er bagetiden ca. 12 min.
TIP: De sunde snegle kan nemt fryses, hvis du ikke putter topping på.
Elsker du også hjemmebagte kanelsnegle? Så glæd dig til at få vores bedste tips til at bage lækre, svampede og snaskede snegle.
Vi er måske ikke helt nede i sneglefart, men kanelsnegle er bestemt ikke den hurtigste kage at bage. Men det tilgiver du os hurtigt! Gevinsten kommer nemlig, når du sætter tænderne i en lun, friskbagt snegl.
Selvfølgelig kan du bare købe nogle hos bageren, men det giver altså ikke helt den samme nydelse, for slet ikke at tale om den skønne duft i dit hjem.
Du kan i hvert tilfælde lave kanelsneglene betydeligt sundere – og stadig bevare den lækre smage og svampede konsistens. Her får du tip til at gøre både dej, fyld og topping sundere.
Prøv også: Nem svampet kanelkage
Det kan du sagtens. Og det kan være en god idé, hvis du gerne vil servere friskbagte snegle og har lidt travlt, den dag gæsterne kommer. For de mest tidskrævende step fikser du så aftenen før og lader de ubagte kanelsnegle overnatte på køl.
Ja, det kan du godt. Der er naturligvis ikke plads til lige så mange som i en ovn, men hvis du har en lille husholdning passer det måske meget godt. Har du kanelsnegle i din fryser, kan du også hurtigt tø dem op og lune dem i din airfryer.
Synes du også, at det er svært at skære flotte, runde snegle ud af din kanelsnegleroulade? Så drop kniven, der ofte maser sneglene sammen til ovaler, og find i stedet en sytråd frem.
Ja da! Du erstatter blot melet i opskriften med glutenfrit mel, fx
Flere ting kan gå galt, når du bager kanelsnegle. Få gode råd lige her.
Ja, det kan du sagtens – både før og efter bagning.
FRYSNING AF SNEGLE FØR BAGNING
Du fryser de ubagte kanelsnegle ned, så snart de er skåret ud til snegle. Altså inden hævning. Du kan både fryse dem ned i en form/lille bradepande eller enkeltvis i en frysepose. Vælger du det sidste, så klip små stykker bagepapir til, og læg et stykke mellem sneglene, så de ikke fryser sammen til én stor klump. Lad sneglene tø op på køl, og lad dem hæve en times tid på køkkenbordet, inden du bager dem.
FRYSNING AF SNEGLE EFTER BAGNING
Tag kanelsneglene ud af ovnen, et par minutter før de er helt færdige. Lad dem køle lidt af, men frys dem gerne ned, mens de stadig er lidt lune. Tø sneglene op på køl, giv dem et par strint med en vandforstøver, og lun dem i ovnen, inden de skal spises.
Artiklen blev bragt i I FORM 16/23