Nemme grove gulerodsbrud med solsikkekerner

2,5 timer
255 kcal

Gulerodsbrud er et hit. Og det forstår vi godt. Prøv vores lidt sundere grove version med fuldkorn og sprøde solsikkekerner. Du kan også bruge græskarkerner eller sesamfrø.

gulerodsbrud

GULERODSBRUD – Skal det gå mere tjept, kan du bruge færdigrevne gulerødder fra supermarkedet – resultatet bliver dog knap så saftigt.

© Betina Hastoft

Nemme grove gulerodsbrud med solsikkekerner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 STK.

  • ¾ dl lunt vand
  • 3¾ g gær
  • 6¼ g sukker
  • 25 g groft hvede- eller speltmel
  • 100 g hvedemel, gerne manitoba
  • ¼ tsk. havsalt
  • 10 g blødt smør
  • 31 g gulerod
  • 12 g solsikkekerner
  • ¼ æg

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 225 gr.
  • Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt sukker.
  • Kom mel og salt i, smuldr smørret i melblandingen, og ælt dejen, til den er smidig og glat. Kom dejen i en tildækket skål, og lad den hæve i 1 time ved stuetemperatur.
  • Vend dejen ud på et bord. Lav en fordybning i midten, og kom revet gulerod, solsikkekerner og æg i. Fold dejen ind over fyldet, så du former en stor bolle. Hak dejen sammen med en kniv, så den blandes godt med gulerod og kerner.
  • Del dejen i 8-10 brud. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve under et fugtigt viskestykke til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  • Bag i ca. 15 min., til bruddene er gyldne. Nydes friskbagte og lune.

TIP Gulerodsbrud kan sagtens fryses ned til senere. Det er altid lækkert med bagværk på lager.

TIP Klem væsken ud af gulerødderne. Ellers ­risikerer du, at bruddene bliver helt flade. Husk at lade dem køle af på en rist.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 7/2023