Gå stille og roligt frem
Kroppen kan ikke holde til det samme, som da du var 20. Derfor er det ekstra vigtigt, at du bygger roligt op og undgår pludselige stigninger i træningsmængde og intensitet. Varm også grundigt op før hver eneste træning, og snup en ekstra hviledag, hvis du mærker behovet.
Husk at træne understellet
Det er typisk på benene, man ser det største fald i muskelmasse med alderen. Det er også styrken i lår, baller og lægge, der skal holde dig gående, når du bliver gammel. Derfor må du ikke glemme at træne benene regelmæssigt med benpres, squats og lignende øvelser.
Giv musklerne udfordringer
Uanset din alder skal der være progression i din træning. Det vil sige, at du skal forsøge at løfte lidt tungere vægte, i takt med at du bliver stærkere. Du kan også øge antallet af sæt eller gentagelser eller prøve nye øvelser, så du bliver ved med at udfordre musklerne.
Justér på øvelserne
De fleste af os får med tiden større eller mindre skavanker, som tvinger os til at droppe bestemte øvelser. I stedet for at ærgre sig over, at man ikke længere kan lave en øvelse, gælder det om at finde frem til gode alternativer. Det kan du fx få en fysioterapeut til at hjælpe dig med.
Skru op for proteinerne
Protein er musklernes byggesten, så hvis du vil undgå, at årene æder for meget af din muskelmasse, er det vigtigt at få tilstrækkeligt med protein. Studier peger på, at ældre har brug for mere protein end yngre mennesker for at bevare og opbygge muskelmasse.