Forskere finder endnu en fordel ved at spise nødder

En håndfuld nødder om dagen ser ud til at gøre underværker for dit mentale helbred.

Kvinde, der spiser nødder.

NØDDER er ikke kun gode for din krop. Ifølge forskere kan de også gøre noget godt for humøret.

Mandler, pekan-, hassel-, jord- og valnødder. Uanset hvilken nød der er din favorit, har du mindre risiko for depression, hvis du spiser ca. en håndfuld om dagen.

Sådan lyder den opløftende melding fra forskere, der har studeret data fra 13.500 personer i alderen 37-73 år fra 2007 til 2020. Ingen af personerne led af depression ved forsøgets start, men fem år senere svarede godt 8,3 pct., at de var deprimerede.

Læs også: Nødder feder mindre, end vi tror

Forskerne så, at personer, der spiste mindst 30 g nødder om dagen – uanset hvilken slags – havde 17 pct. mindre risiko for at være deprimerede end dem, der ikke spiste nødder.

Nødder har flere sunde egenskaber

Hvorfor personer, der spiser nødder, har bedre mentalt helbred, kan forskerne ikke vide sig sikre på. Denne type studie kan blot konstatere, at sammenhængen er der.

Studiet tog dog højde for faktorer som rygning, overvægt, usund kost og inaktivitet. Det vil sige, at resultatet ikke kun kan forklares med, at nødde-spisere generelt er sundere end andre.

Nødder har et væld af kendte sundhedskvaliteter. De er fx fyldt med sundt fedt, masser af kostfibre og har et stort indhold af antioxidanter, som forskerne mener, kan være en del af forklaringen.

KILDE: Tidsskriftet Clinical Nutrition