Ingefær i kapsler
Med eller uden skræl?

Hvis du køber økologisk ingefær, kan du roligt spise skrællen.

Ingefær – den lindrende og antiinflammatoriske rod

Den lille rod med store fordele. Ingefær har en særlig smag, men den er værd at spise, hvis du lider af ledsmerter eller køresyge.

4. december 2019 af Martin Kreutzer, trænings- og ernæringsekspert

Ingefær

Hvem er det især relevant for?

Døjer du med ledsmerter? Så kan det være relevant at skrue op for indtaget af ingefær. Den lille rod indeholder nemlig gingeroler, som er i stand til at slå den inflammation ned, som optræder ved blandt andet slidgigt. Også ved transportsyge har man set en lindrende effekt ved ingefær.

Hvor meget må jeg tage?

I de fleste forsøg har man benyttet kapsler med tørret ingefær, typisk i størrelsesordenen 1-1,5 gram. Mere er dog ikke nødvendigvis bedre. Nogle forskere fraråder mere end 3-4 gram ingefær om dagen, mens andre sætter grænsen ved 10-15 gram.

Hvilke madvarer og hvordan?

  • Vælger du at spise din ingefær rå, vil 3-5 gram svare til 1-1,5 gram tørstof.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: