Grøn grød har fjernet Rikkes maveproblemer
I mange år døjede Rikke Nygaard Petersen med oppustethed og forstoppelse. Så faldt hun over en opskrift på grøn grød, begyndte at spise den dagligt, og pludselig var generne væk.
I mange år døjede Rikke Nygaard Petersen med oppustethed og forstoppelse. Så faldt hun over en opskrift på grøn grød, begyndte at spise den dagligt, og pludselig var generne væk.
“Det startede med, at jeg blev interesseret i kål og ville undersøge, hvorfor det egentlig var så sundt. Så dukkede grøden op, og den lød ret så interessant.”
Sådan fortæller 57-årige Rikke Nygaard Petersen, som straks efter at være faldet over opskriften og fænomenet, købte ind til sin første grød.
Oplevelsen blev dog ikke helt som ventet.
Læs også: Lær at spise sundt – for altid
“Det var ligesom at spise en græsmark. Jeg vidste med det samme, at det ville jeg aldrig nogensinde komme til at spise,” fortæller Rikke Nygaard Petersen.
Men hun kom til at spise den igen.
Faktisk har hun efterhånden spist den dagligt i fire måneder. Opskriften har hun dog modificeret lidt – og nu ryger grøden ned med stort velbehag.
Læs også: Kræft lærte Morten at elske grøn grød
Rikke Nygaard Petersen mærker tydeligt, at grøden gør noget godt for hendes krop.
Særligt fordøjelsen har fået det langt bedre, efter hun gjorde den populære grød til en fast del af sin hverdag.
“Jeg har tidligere lidt af oppustethed og har ofte været lidt forstoppet. Nu er der kommet mere ro og stabilitet i min mave, og det er jo rigtigt dejligt,” fortæller Rikke Nygaard Petersen.
De blendede grøntsager giver hende generelt en følelse af velvære, og hun er spændt på, hvad grøden kan gøre for hende på længere sigt.
“For mig er det også et lille eksperiment, og jeg glæder mig til at se, om der kommer mere ud af det her end de fordele, jeg allerede oplever,” siger Rikke Nygaard Petersen.
Hvor mange starter dagen med grøn grød, er det anderledes hjemme i huset i Næstved. Rikke Nygaard Petersen faster nemlig 16 timer i døgnet og spiser derfor altid først grøden efter frokost.
Læs også: Faste 16 timer – sådan virker 8:16
Hun tilbereder den på dagen, hver dag, og bruger derfor lidt tid på det – til gengæld gør hun det nemt for sig selv ved primært at bruge frosne grøntsager.
“Jeg bruger næsten udelukkende grønt fra frost. Især grønkål, fordi det tager for lang tid at hakke,” forklarer Rikke Nygaard Petersen.
Udover grønkål, som altid er at finde i skålen, bruger hun gerne spinat, avocado, broccoli, gulerod og gurkemeje. Hun bruger også altid kefir eller skyr for at give grøden en cremet konsistens.
“For at komme væk fra græsmarken, kommer jeg også kiwi, banan, blåbær og nogle gange jordbær i. Det grønne dominerer dog altid, og jeg kommer mere og mere grønt i, i takt med at jeg bliver mere modig,” siger Rikke Nygaard Petersen.
(Du får den originale opskrift af professor Oluf Borbye Pedersen herunder 👇)
Selvom hun betegner sit første møde med grøden som et “regulært chok”, så er den kommet for at blive.
Både fordi hun faktisk rigtigt godt kan lide den nu, men også fordi hun er sikker på, at den gør noget rigtigt godt for hende.
“Det er jo en investering i mit helbred. Hvis man kan gøre noget for sig selv, skal man da gøre det,” fortæller Rikke Nygaard Petersen.