Slankefrugt nr. 6: Grape

Den ultra syrlige og smukke grape indeholder kun ganske få kalorier og kan måske gøre dig mindre sulten.

Grapefrugt

GRAPEFRUGT Den syrlige grape giver et godt modspild til fede nødder i en blandet salat.

© iStock

Sund, syrlig grape

Den bittersyrlige frugt har siden tidernes morgen været anvendt i alskens slankekure. Det er ikke smart at gå på en kur, hvor du kun spiser grape. Du vil helt sikkert tabe dig, men du vil helt sikkert også blive fejlernæret, tabe muskelmasse og komme til at mangle energi. Når det så er sagt, så er grape faktisk virkelig kaloriefattig og derfor smart at medtænke i den daglige kost, hvis du drømme om et vægttab.

Forskere har desuden en teori om, at grape kan være med til at sænke niveauet af hormonet insulin og dermed din mæthedsfornemmelse. Høje koncentrationer af insulin påvirker nemlig hjernen på en måde, der gør dig sulten.

https://www.kemifokus.dk/26603/

Inden du kaster dig over grapefrugt morgen, middag og aften, skal du dog være opmærksom på, at en del medicin bliver påvirket af den bitre frugt. Blandt andet medicin til hjertepatienter og immundæmpende medikamenter.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background