Det sarte, søde hindbær indeholder få kalorier, og det giver bæret en plads på I FORMs top 10 over frugter med færrest kalorier.
Hindbær kan spises, som de er, direkte fra busken. Bærene har en sød, men samtidig syrlig smag, som gør dem delikate i alt fra kage, tærte og marmelade til smoothies og is.
Læs meget mere om det lækre røde bær her
Det skønne bær er ikke bare fattigt på kalorier. Det er også super-sundt og tætpakket med:
Mikroskopiske plantestoffer, der styrker din krop, herunder antioxidantet antocyanin
Skønne kostfibre, der får din fordøjelse til at køre
Vigtige vitaminer, herunder E-vitamin, C-vitamin og B-vitaminet folat
Her ser du et udvalg af de vigtigste næringsstoffer, som du finder i hindbær.
Næringsstoffer |
Indh./100 g |
Energi |
41 kcal |
Protein |
1 g |
Kulhydrat |
6,5 g |
Kostfibre |
4 g |
Fedt |
0,3 g |
E-vitamin |
1,2 α-TE |
Biotin |
3,7 µg |
Folat |
20 µg |
C-vitamin |
122 mg |
Kalium |
180 mg |
Calcium |
15 mg |
Magnesium |
22 mg |
Jern |
0,6 mg |
Zink |
0,3 mg |
Fosfor |
28 mg |
Kilde: DTU Fødevareinstituttet
Put den i kage, i tærter, i smoothies – eller bare direkte fra busk til mund. Eller brug det delikate bær i en æstetisk og lækker italiensk isdessert.