Banan – så sund er den gule frugt
Den smager næsten for godt til at være sund, kan bruges i både salte og søde retter, kvikker dig op og mætter længe. Værsgo at gå bananas!
Den smager næsten for godt til at være sund, kan bruges i både salte og søde retter, kvikker dig op og mætter længe. Værsgo at gå bananas!
God til træning
Det er effektivt at spise bananer, når du træner hårdt i lang tid eller lige er kommet i mål efter fx et halvamaraton eller lignende. Bananer indeholder nemlig hurtigt optagelige kulhydrater, som dine muskelceller kan labbe i sig med det samme.
Kredsløbets ven
Den aflange sag er især rig på mineraler som magnesium og kalium, der stabiliserer din hjerterytme og dit blodtryk og dermed er godt for hele dit kredsløb.
LÆS OGSÅ: Så sunde er blåbær – få vores bedste tips og opskrifter
Vi siger frugt
Faktisk er bananen dog botanisk set et bær, da den oprindeligt havde sorte frø inde i frugtkødet. De bananer, vi køber, er dog avlet, så de næsten ingen frø har.
Læs også: Jordbær – sommerbærret over dem alle
Nul kemi
Vil du være fri for uønsket kemi, så gå efter den økologiske udgave. Sprøjterester kan nemlig kravle fra skrællen og ind i frugtkødet.
100 millioner bananer ...
... spiser vi danskere hvert år. Den eksotiske frugt er dermed den vare, der sælger allerbedst i supermarkederne.
Læs også: Sund og nem banankage med chokolade-ganache
... alternativ til raffineret sukker i fx pandekager og bagværk, fx bananmuffins og bananbrød. Men banan egner sig ikke kun til varme lækkerier. Prøv at putte den i fryseren, giv den frosne banan en tur med blenderen, og du har lige lavet verdens sundeste softice.
Banan er en oplagt snack, når du er på farten og har brug for noget hurtigt og sundt, der fylder lidt i maven. En banan indeholder nemlig under 100 kcal pr. 100 g, hvilket ikke er meget for en madvare, der mætter så godt.