Sund lasagne med hytteost og grøntsager

2 timer
442 kcal

Kalorielet udgave af den klassiske lasagne - et hit i alle aldre!

Sund lasagne med hytteost og grøntsager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Sund lasagne med hytteost og grøntsager, 6 personer:

  • 1 fed hvidløg
  • løg
  • ⅓ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 133 g hakket oksekød, 3-7% fedt
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 116 g squash
  • 66 g gulerødder
  • ½ ds. hakkede tomater
  • ½ tsk. tørret timian
  • ⅓ tsk. tørret basilikum
  • 3 fuldkornslasagneplader
  • 23 g frisk mozzarella

Bechamelsauce:

  • 1 dl mælk
  • ½ spsk. maizena
  • ¼ tsk. muskatnød
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 50 g hytteost

Salat:

  • 1 tomater
  • rødløg
  • ½ håndfuld rucola
  • Frisk basilikum
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du:

  • Hak hvidløg og løg fint, og svits i olie i en varm gryde. Tilsæt oksekød, og brun godt af.
  • Krydr med salt og peber, og kom tomatpuré i.
  • Riv squash og gulerødder, og kom i gryden sammen med hakkede tomater, timian og basilikum. Lad simre i 30-60 min.
  • Tænd ovnen på 180 gr.
  • Start på saucen. Rør ½ dl mælk med maizena. Kom det i en kasserolle med resten af mælken, muskatnød, salt og peber. Kog, til mælken tyknes, og pisk hytteosten i.
  • Kom lidt kødsauce i bunden af et mellemstort fad. Kom herefter skiftevis lasagneplader, kød- og bechamelsauce i fadet. Gentag, til du løber tør. Afslut med et lag bechamelsauce på toppen.
  • Bag i 30 min. Fordel mozzarella på toppen, og bag i yderligere 20 min.
  • Skær tomaterne i skiver, og rødløg i tynde ringe.
  • Læg rucolaen på et fad, og fordel tomat, løg, basilikumblade, olie, salt og peber på toppen. Servér til lasagnen