Lasagne med laks, grønkål og valnødder

50 minutter
730 kcal

Står der også ofte en hverdagsret som lasagne på menuen hjemme hos jer? Du kan nemt trylle den kendte klassiker om til en sundere og grønnere udgave, der meget vel kan blive familiens nye livret.

Lasagne med laks, grønkål og valnødder

LASAGNE – Store mængder fed
ost og sauce er erstattet af fedtsyrer fra laks og nødder, som gavner kredsløbet.

© wichmann+bendtsen

Lasagne med laks, grønkål og valnødder

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Lasagne:

  • 2 stk. laks uden skind, ca. 225 g i alt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g valnødder
  • 100 g grønkål
  • 2 spsk. revet parmesan
  • 9 lasagneplader, fuldkorn
  • 2 porrer, små
  • 2 spsk. quinoa, gerne sort
  • Lime til servering

Salat:

  • 100 g romanesco eller anden kål
  • 1 håndfuld salat, fx engsyre
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. æblecidereddike
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 gr.
  • Skær laksen i mindre stykker. Finhak løg og hvidløg, steg dem klare på en varm, tør pande, tilsæt valnødder, og lad det hele få kulør.
  • Hak grønkålen groft. Tilføj den til panden, og steg, til den falder sammen. Riv 1 spsk. parmesan over, og mix godt.
  • Læg 3 lasagneplader i et fad – lasagnen vil ikke flyde ud, så det gør ikke noget, at fadet er større end pladerne.
  • Skær porrerne i samme længde som de 3 plader.
  • Fordel halvdelen af kålen, halvdelen af laksen samt de 2 porrer. Lav et lag mere – uden porrer. Slut af med lasagneplader. Riv 1 spsk. parmesan over lasagnen, og drys med quinoa. Bag i ca. 40 min.
  • Findel romanesco, og mix alle ingredienserne til salaten.
  • Servér lasagnen med limebåde og salat til.

TIP! Du kan spare kalorier ved at skifte det mellemste lag plader ud med et lag grønkål.


Newsletter background