Æggekage er et sikkert hit hos både store og små. Og her på I FORM er vi også vilde med den nemme og sunde ret. Den er nemlig fyldt med muskelopbyggende og mættende protein og så er den hurtig at lave, og du kan bruge næsten alt, hvad du lige har i køleskabet.
Klassikeren med stegeflæsk eller bacon smager skønt, men det er også nemt at gøre æggekagen lidt sundere. Tjek bare disse lækre byttehandler, der på ingen måder gør smagsoplevelsen ringere, men som giver dig færre kalorier, mere grønt og sundere fedt:
- Feta → Hytteost
- Bacon/pølser → Kylling/røget makrel
- Kartofler → Spinat/svampe/broccoli
- Fløde → mælk
Hvad er forskellen på æggekage og omelet?
Der er typisk lidt stivelse i æggekage, fx kartofler eller mel, og det er der typisk ikke i omelet. Æggekagen er derfor mere skærefast (lidt som en tærte). Hvis du vil have mel i, så brug maizena eller kartoffelmel i stedet for hvedemel, for så bliver den knap så klistret.
Læs også: Sunde og lækre tærte-opskrifter
Artiklen blev bragt i I FORM nr. 07/2022