Hjemmelavet grøntsagslasagne

80 minutter
300 kcal

Hånden op, hvis du også elsker lasagne! Denne her er fyldt med sunde sager og giver dig færre kalorier end den klassiske, men vi tør godt garantere, at den smager lige så godt.

Grøntsagslasagne

HJEMMELAVET GRØNTSAGSLASAGNE – Lad lasagnen hvile ti minutter efter den er kommet ud af ovnen, så er den lettere at skære i.

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavet grøntsagslasagne

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • stort løg
  • 1⅓ fed hvidløg
  • 100 g squash
  • 66 g gulerod
  • peberfrugt
  • 33 g bladselleri
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. tomatpuré
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • bouillonterning
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ tsk. basilikum
  • ½ tsk. oregano
  • 3 fuldkornslasagneplader
  • 23 g frisk mozzarella

Ostesovs:

  • 1⅓ dl mælk
  • 1 spsk. majsstivelse
  • ⅓ nip muskatnød
  • ⅓ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 16 g frisk mozzarella

Sådan gør du

  • Pil og hak løg og hvidløg fint. Riv squash og gulerod groft.
  • Hak peber og bladselleri i tern.
  • Svits løg klare i olie. Tilsæt squash, gulerod, selleri og peberfrugt samt tomatpuré. Giv det et par min.
  • Kom hakkede tomater, vand, bouillonterning og krydderier ved. Bring i kog, og lad herefter simre under låg i mindst 20 min.
  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Kom mælk og maizena i en lille gryde, og pisk godt. Kog op, til det tykner, og smag til med muskatnød, salt og peber. Bræk mozzarella i mindre stykker, og lad det smelte i sovsen.
  • Kom grøntsagssovsen i bunden af et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Kom herefter skiftevis lasagneplader, grøntsagssovs og ostesovs i fadet, til du ikke har mere fyld. Afslut med et lag ostesovs, og fordel brækket mozzarella på toppen. Bag i 40 min.

TIP! Lad gerne lasagnen stå i ti minutter, efter at den er kommet ud af ovnen. Så samler den sig og er nemmere at skære i.