Proteinboller med hytteost, spinat, æg og kerner

45 minutter
272 kcal

Geniale boller helt uden mel, men med hytteost, der giver bollerne en smag lidt henad surdej. Bollerne kan også bruges som burgerboller.

Frokostboller

BOLLER UDEN MEL – Opbevar dem på køl, hvor de kan holde sig 4-5 dage. Du kan også fryse dem ned.

© wichmann+bendtsen

Proteinboller med hytteost, spinat, æg og kerner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 11 g spinat
  • 66 g finvalsede havregryn
  • 66 g hytteost
  • ¾ æg
  • ¼ spsk. akaciehonning
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. havsalt
  • 3⅓ g chiafrø
  • 17 g blandede frø og kerner

Sådan gør du

  • Hak spinat fint.
  • Blend alle ingredienser på nær spinat, frø og kerner.
  • Rør derefter spinat, chiafrø og de blandede frø og kerner i dejen. Lad hvile i 5 min.
  • Varm ovnen op til 180 gr. varmluft.
  • Brug to våde skeer til at forme 9 boller. Læg dem på en bageplade foret med bagepapir.
  • Bag i 28 min., eller til bollerne er gyldne. Lad dem hvile mindst 10 min. før servering.

TIP Prøv også bollerne med creamcheese og bær på. Det smager suuuupergodt!

TIP Du kan snildt bruge græsk yoghurt eller yoghurt naturel i stedet for hytteost.