Semifreddo med hindbær og skovsyre

5 timer
336 kcal

Nyd sommerens bær i en lækker italiensk isdessert med hindbær og skovsyre - det er smagen af sommer.

Is med hindbær

Semifreddo med hindbær og skovsyre

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 æg
  • 33 g lyst rørsukker
  • ⅓ dl piskefløde
  • stang vanilje
  • ½ dl skyr
  • 66 g hindbær + lidt til toppen

Topping:

  • Krydderurt: skovsyre, mynte eller citronmelisse
  • Lidt bær

Sådan gør du

Find tre skåle frem.

Skål 1:

3 æggeblommer piskes med 50 g lyst rørsukker, til massen er lys og skummende, og sukkeret opløst.

Skål 2:

3 æggehvider piskes næsten stive. Tilsæt 50 g sukker, og pisk videre, til hviderne er helt stive og sukkeret er opløst.

Skål 3:

Pisk fløden med vaniljekorn til blødt flødeskum. I en af skålene samler du nu de tre masser med skyr og hindbær. Ismassen foldes grundigt med en dejskraber til en ensartet masse. Tag en aflang brødform, og fór den med rigeligt husholdningsfilm. Hæld massen i formen, og fold filmen ind over. Stil isen i fryseren i min. 4-6 timer. Tag isen ud 15 min. før servering. Pak den derefter ud, og skær den i skiver. Anret med krydderurt og lidt friske hindbær.